ÎN NATURĂ – Numărătoare la capră neagră în Parcul Naţional Munţii Rodnei

1002

În prima săptămână din luna iulie are loc numărătoarea de vară la efectivele de capră neagră existente în Parcul Naţional Munţii Rodnei, eveniment organizat de către RNP – Romsilva -Administrația Parcului Național Munții Rodnei. Cei care doresc să participe sunt așteptați în 4 iulie, la sediul APNMR, din localitatea Rodna, la ora 5:30, pentru a-si alege traseul pe care doresc să-l parcurgă.

Turiştii care participă la acţiunea de numărare a caprelor negre din acest parc iau parte numai ca observatori pe lângă persoanele calificate, abilitate să completeze fişele de evaluare.
“Nu sunt costuri de participare, ci doar cele legate de cazarea la Stână sau cabană, ori masă, după caz” spun cei de la Parcul Naţional.

Recensământul caprelor negre din Parcul Național Munții Rodnei se face de două ori pe an, o dată primăvara şi o dată toamna. Anul trecut, la evaluarea din luna octombrie s-au identificat 122 de capre negre, iar la prima numărătoare de anul trecut au fost văzute 104 exemplare de rupicapra rupicapra.

Parcul Naţional Munţii Rodnei este al doilea parc naţional din ţară, având o suprafață de 47.202 ha. Importanța acestei arii protejate se datorează atât geologiei și geomorfologiei munților, cât și prezenței a numeroase specii de faună și floră, endemite și relicte glaciare.

FOTO youtube.com

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here