IN MEMORIAM – Criminalistul maramureşean Arghir Berciu s-a stins din viaţă

2340

Arghir Berciu, unul dintre cei mai cunoscuţi judiciarişti din Maramureş, a decedat marţi, 15 ianuarie, la vârsta de 87 de ani. De numele său se leagă o mulţime de crime şi jafuri soluţionate în perioada comunistă.

Printre ele se numără cazul din anul 1979, al tinerei bătute şi violate, iar apoi lăsată să moară în Barajul Firiza. Făcând eforturi colosale, criminalistul a reuşit să o facă pe tânără să îşi recupereze memoria şi, totodată, semnalmentele autorilor. “Pentru mine, acest caz rămâne un caz cu semnificaţie aparte, unul special, iar el nu poate fi recompensat cu nimic”, povestea Arghir Berciu, pentru AxaNews.ro.

Tot de numele lui Berciu se leagă soluţionarea crimei din 1982 de pe strada Progresului din Baia Mare sau a crimei din pădurea de la Brebeni din 1980. Cele mai cutremurătoare poveşti (inclusiv colaborarea în Cazul “Ivan”, atentatul de pe strada Ciocanului din Baia Mare) au fost incluse într-o carte care a făcut furori la momentul lansării.

Arghir Berciu a fost un colaborator al presei locale, fiind adeseori invitat în studiourile Axa TV şi Maramureş TV. În ultimele luni, el a fost colaborator al Glasul Maramureşului şi AxaNews.ro, el oferind chiar un portret-robot al autorului crimei produse la Cuprom, în 30 aprilie 2018 sau al autorilor jafului de la RFN, din 23 mai 2018.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here