ÎN MARAMUREȘ – Tot mai multe primării date pe mâna femeilor

85

Numărul primăriilor conduse de femei a crescut în județul Maramureș, după scrutinul din data de 27 septembrie. Dacă până atunci, spre exemplu, am avut primării conduse de femei la Seini, Bogdan-Vodă și Șieu, acum avem și la Băiuț, Lăpuș sau Poienile Izei.

Interesant la Băiuț este că actualul primar a locuit pană la începutul lunii iulie a acestui an în Timișoara, unde a fost funcționar public la o primărie din zonă. Mai mult, Maciuc Viorica a mai fost primar al Băiuțului din 2000 și pană în 2008, iar acum și-a adjudecat un nou mandat.

“Mulțumiri celor care mi-au acordat votul de încredere, mulțumiri minunatei echipe care m-a convins să revin și să candidez! Plec la drum cu gândul de a da o nouă șansă inegalabilului potențial turistic al zonei, și nu numai. Ce m-a determinat să revin și să candidez? Dragostea față de consăteni, de locurile natale și marea dorință de a demonstra că se poate! Nu m-am considerat niciodată plecată definitiv de aici. Sunt reîntoarsă în Băiuț de la sfarșitul lunii iulie.

Trebuie să începem obligatoriu cu proiectele de infrastructură locală: apă, canalizare, ulițe laterale, apoi curățenie, pentru că comuna arată jalnic. Apoi să vedem cum rezolvăm problema asistenței medicale permanente. Iar în funcție de strategia pe care o vom stabili în Consiliul local și în funcție de veniturile pe care le avem la bugetul local, vom stabili prioritățile de dezvoltare”, ne-a spus Maciuc Viorica, noul primar al Băiuțului.

La Poienile Izei primăriță este acum Mirela Bîrlea, care a candidat ca independent.

“Voi fii primarul tuturor și mă voi ține de cuvânt  la fel cum ați făcut și dumneavoastră prin încrederea pe care mi-ați acordat-o. Am 4 ani la dispoziție ca să demonstrez că nu v-ați înșelat că ați avut încredere în mine”, le-a spus Mirela Bîrlea celor din Poienile Izei.

Dragoș HOJDA

1 COMENTARIU

  1. Pe ipocrita asta de Mirela birlea eu nu am votat-o si nu stiu cum de a ajuns primar aicea ca nici unul din vecini mei nu a votat-o. Nu ii bai ca e femeie dar ii bai mare ca e una cu caracter de vipera si o scandalagista care isi bate copilul si barbatul care ii un mare bleg probabil pe interes. Intrebati vecini din sat ca multi dintre noi nu o prea inghitim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here