ÎN MARAMUREŞ – Persoanele peste 45 de ani, extrem de căutate pentru angajare

1133

În Maramureş luna iulie a adus moda angajării persoanelor trecute de 45 de ani. O spun datele statistice ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureş prezentate de către directorul executiv al AJOFM, Oana Mihaela Oşanu în cadrul şedinţei privind încasările la bugetul consolidat al statului.

“Avem o creştere semnificativă la stimularea angajării la articolul 85, reprezentând persoane peste 45 de ani, o creştere cu 39%, respectiv observăm o creştere a mobilităţii forţei de muncă în judeţul nostru, cu 33% faţă de luna iunie 2018. La începutul lunii iulie s-a publicat o Hotărâre de Guvern de modificare a Legii 76 prin care suma alocată pentru stimularea angajării persoanelor defavorizate de la 900 de lei va creşte la 2250 lei şi aceste sume vor fi plătite din fonduri europene, ca urmare a unui proiect depus de către Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă. Aşteptăm publicarea normelor metodologice şi alocarea fondurilor necesare şi plăţile pe care le avem să le facem şi să intrăm în normalitate”, a spus Oana Oşanu, directorul AJOFM Maramureş.

Oşanu a mai precizat că numărul şomerilor înregistraţi la finalul lunii trecute a fost de 6360 persoane, rata şomajului fiind de 3,23%, în scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul şomerilor beneficiari de indemnizaţie de şomaj a scăzut cu 332 de persoane.

Mai multe stiri pe Axanews.ro

Dragos HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here