ÎN MARAMUREȘ DE AZI – Reguli noi pentru șoferii de TIR care revin din străinătate

346

Măsuri impuse conducătorilor autovehiculelor de marfă, cu o capacitate mai mare de 2,4 tone care revin din străinătate, intrate azi, 31 martie în vigoare. Toate acestea în contextul măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu Coronavirus – COVID19. Mai precis, prin Ordonanța Militară nr.4/2020 au fost impuse mai multe măsuri șoferilor de TIR care revin din străinătate în această perioadă.

”Societățile de pe raza județului nostru care efectuează transporturi de marfă au obligația de a respecta prevederile legale stabilite. Astfel, la intrarea în țară pentru protejarea propriilor familii, conducătorii acestor vehicule optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre modalitățile de protecție: carantinare în spații puse la dispoziție de către angajator; izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele care locuiesc sau se gospodăresc ori singuri în alt spațiu locativ disponibil; carantinarea la cerere în spațiile puse la dispoziție de către autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării”, a precizat prefectul Nicolae Silviu Ungur.

Acesta a mai menționat că opțiunea pentru una din modalitățile precizate se materializează prin completarea unei declarații pe proprie răspundere prin care șoferii își asumă una dintre cele trei variante de carantinare, respectiv izolare. Președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae Silviu Ungur, a mai menționat faptul că măsura stabilită, prin ordonanță militară, a intrat în vigoare începând cu data de astăzi, 31 martie 2020.

În plus, furnizorilor de servicii și de utilități publice li se atrage atenția că pe perioada stării de urgență nu pot fi majorate peste nivelul practicat, odată cu publicarea ordonanței militare în Monitorul Oficial al României, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă și carburanți. Acestea pot fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă.

Dragoș HOJDA

2 COMENTARII

  1. Bună dece numa șoferi care vin din afara și șoferi care sunt în ro. Ei nu umbla prin mulțime poate mai mult ca noi care venim din afara și în Ro. Su t bolnavi ca și în Europa, e o nedreptate. Sau interes extern.

  2. Șoferi dacă sunt puși la izolare trebe sa plătească patron sau șoferu care aduce alimente medicamente etc. Dar ciorile ce sau întors di afara nu plăteau nimic la buget ei au gratis unde e dreptatea…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here