ÎN MARAMUREȘ – Bolnavii sunt dispuși să plătească pentru medicamente mai bune

214

Ce nu face omul atunci cand este bolnav… Pacienții susțin că preferă să plătească mai mult pentru medicamente mai bune, mai ales când vine vorba de afecțiuni grave.

“Chiar dacă este mai scump, eu de obicei cumpăr medicamentul original. Băiețelul meu are nevoie de un tratament de lungă durată, pentru că suferă de astm bronșic și medicamentul original, recomandat și de medic, este considerabil mai scump, dar l-am preferat pe acela pentru că este mult mai eficient.

Decât să tot ajung cu el la medic și să umblu prin spitale, prefer să dau mai mulți bani pe medicamente. Dar problema este că foarte greu îl mai găsesc. Am observat și eu că dispare din farmacii. Sper să fie doar o chestiune temporară. Ultima dată, cu greu am făcut rost de el și nu știu ce va fi la următoarea rețetă. Dacă nu, poate că o să-l cumpăr din Ungaria. N-ar fi prima dată când apelez la străinătate. Faci orice pentru copilul tău”, a declarat Diana Pop, o mămică din Baia Mare.

Un alt băimărean susține că și el a fost nevoit să meargă până în Ungaria, pentru a cumpăra un medicament necesar tatălui său. “Tatăl meu are probleme cu hipertensiunea și am fost în Ungaria să-i cumpăr un medicament necesar tratamentului, pentru că în România nu l-am mai găsit. Nici nu a costat așa de mult, mai mare bătaie de cap a fost cu drumul, dar la momentul respectiv nu a fost pe piață și înlocuitorul nu a fost la fel de bun. Mă revoltă faptul că ajungi să cumperi din Ungaria, medicamente de 30 de lei, pentru că nu le mai găsești în țară! Sunt perioade ok și perioade în care umbli de nebun după medicamente”, a declarat Andrei S., din Baia Mare.

Cristina LUP

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here