ÎN MARAMUREȘ – Bani mulți aduși la bugetul statului în luna august

158

Situația încasărilor la bugetul general consolidat au statului a fost făcută publică recent la ședința care a avut loc la Prefectura Maramureș. Ioan Popa de la Administrația Finanțelor Publice Maramureș a precizat că încasările au crescut cu 117,74% față de perioada similară a anului trecut.

“La bugetul de stat se înregistrează o creștere a cuantumului încasărilor în luna august cu 11,3 milioane lei față de august 2018, la care se adaugă încasările de 18,3 milioane de lei realizate de către contribuabilii mijlocii. La bugetul asigurărilor sociale de stat sunt 61 de milioane de lei, creșterea fiind mai mare cu 9,2 milioane lei față de august anul trecut, la bugetul fondului pentru șomaj încasările sunt mai mari cu 371,8 mii lei, la care adăugăm suma de 309 mii lei de la contribuabilii mijlocii.

Urmează bugetul asigurărilor sociale de sănătate, creșterea fiind cu 1,17 milioane lei față de încasările lunii august 2018” a explicat Popa.

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Maramureș a realizat la bugetul general consolidat al statului luna trecută încasări de 186,807 milioane lei. Tot luna trecută s-au emis și comunicat către contribuabili 3405 somații, suma totală a restanțelor cuprinse în aceste somații fiind de 33,9 milioane de lei. S-a încasat suma de 6,4 milioane lei, ca urmare a trimiterii acestor somații.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here