ÎN MARAMUREȘ – Autospecială SMURD cu suspecți de coronavirus, implicată într-un scandal la Șurdești

1558

Primarul localității Șișești, Ioan Mircea Tentiș, a adus în atenția opiniei publice un scandal care a avut loc ieri, 26 martie, la Șurdești, acolo unde o autospecială SMURD care transporta persoane spre locurile de carantină din zona Sighet-Borșa a oprit în localitatea Șurdești deoarece o persoană din autovehicul s-a simțit rău.

„Persoana care s-a simțit rău a ieșit din mașină împreună cu alți cinci oameni plus personalul medical. Unele dintre persoanele din autospecială au devenit recalcitrante, motiv pentru care echipajul SMURD a solicitat sprijinul Poliției Șisești. În tot acest timp un locuitor al satului Șurdești, având un comportament iresponsabil, a intrat în contact cu oamenii din autospecială, iar la venirea organelor de poliție nu a putut prezenta declarația pe proprie răspundere cu privire la motivul deplasării sale în acea zonă.

În urma anchetei desfasurate de catre Primaria Comunei Sisesti si Postul de Politie Sisesti s- a constatat ca aceasta persoana a intrat in contact cu alte doua familii din satul Surdesti, astfel ca toate cele trei familii au fost plasate in izolare la domiciliu. Ca urmare a acestor fapte s-a luat masura amendarii drastice a acestei persoane de catre Postul de Politie Sisesti.

Dupa ce am fost informat de aceste evenimente am luat masuri de dezinfectare a zonei apeland la serviciile unei firme specializate care a folosit o substanta pe baza de biocid. De asemenea am solicitat urmatoarelor institutii: DSP , ISU si CJSU Maramures ,daca vor mai exista astfel de situatii, sa se ia masuri de dezinfectare a zonei sau sa anunte primaria cu privire la existenta unor transporturi speciale care tranziteaza comuna Sisesti pentru a lua masuri in cazul unor incidente”, arată primarul comunei.

Șișeștenilor li se cere ca orice deplasare să se facă numai în cazurile permise de ordonanțele militare, cu precizarea că persoanele care nu pot prezenta în momentul deplasării declarația pe proprie răspundere sau adeverința eliberată de angajator , după modelele transmise de autoritati, vor fi aspru sanctionate.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here