ÎN LĂPUȘ – Activitate susținută, investiții în curs dar și intârziate

94

Practic, daca am gasit un singur primar la servici intr-o zi obisnuita, din saptamâna, se poate presupune ca e unul din cei harnici. Primarul Ioan Buda din Lapusul Românesc era „pe baricade”, fie si in zi de sarbatoare religioasa.

 

V-am povestit de câteva luni de proiectele pe care le-as face, gata câstigate. Dar foarte greu incep, e o birocratie cum n-am mai gasit. Undeva scârtâie, dar incet le descâlcim. Vineri am semnat contractul pentru extindere canalizare, cu o firma din Târgu Lapus. Sunt bani din fonduri europene. Saptamâna aceasta semnez contract pentru reabilitare de camin cultural, tot pe fonduri europene. De asemenea, semnez contract pe GAL pentru modernizare centru si piata. Astea intra in executie, la fel si canalizarea, ar cam trebui sa le incepem, timpul trece, vin alegerile, ar trebui sa dam socoteala ce-am facut si ce nu. Obligatoriu toata lumea se va lega la canalizare, bransamentele le vom face noi, cu subtraversari, cu tot. Numai sa se lege la canalizare.

Apoi, cu retea de apa facuta, urmeaza, logic, asfaltari, pe 15 kilometri de ulite. Nu ma intrebati de Zilele comunei. Am tot facut. N-am primit bani anul acesta, io n-am de unde scoate sute de milioane pentru sarbatoare, asa caanul acesta nu facem. Asa, pur si simplu. Sunt niste impedimente, nici spatiu nu am, cu tot cu santierele deschise, nu am timp de sarbatori. O sa aiba oamenii apa, canalizare, drumuri, cred ca e mai important. Strategia noastra comunitara zice ca sunt mai importante investitiile decât distractia. Nici n-am cerut bani Consiliului Judetean. Avem cofinantari la proiecte, am mai deschis un drum spre Grosii }iblesului, cel elebru, de nu credea nimeni ca-l facem. E aproape gata, am turnat piatra mare, urmeazaimpanarea. E peste dealul Plaies. Nu cu ziduri de sprijin si nu asfaltat inca. Dar drumul e deschis. S-a dat jos un om de pe bicicleta când m-a vazut, a venit sa ma pupe, de fericire ca in sfârsit exista drumul! ”, spune primarul de Lapus.

Nu sunt acestea toate investitiile primariei Lapus. Cu bani guvernamentali,. Se mai pregatesc inceperea de santiere la modernizarea scolii dar si la frontul de captare a apei de la Râoaia.

Alexandru Ruja

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here