ÎN INFERIORITATE NUMERICĂ – ACSF Recea a visat frumos, dar în final a pierdut

35

După ce a învins acasă Rapidul (2-1) și a remizat cu Universitatea Craiova 1948 (3-3), ACSF Recea a fost aproape să producă o nouă surpriză în Liga2. Echipa antrenată de Nae Constantin a pierdut însă până la urmă, la limită, meciul cu Petrolul Ploiești, în condițiile în care a evoluat 65 de minute în inferioritate numerică.

ACS Fotbal Comuna Recea – Petrolul Ploiești 1-2 (0-0). Au marcat Oiță (47) / Buhăescu (66-penalty, 72).

Fotbal Comuna Recea: Bota (cpt.) – Potcoavă (Mărieș 78′), Bakmaz, Oiță, R. Ispas – Văsălie (Jucan 78′), R. Rus (M. Urs 28′), Akhmatov, Micaș (Balha 86′) – Luboya – M. Coman. Rezerve neutilizate: Răilean – Lung, D. Simion, Lihet, Szecui. Antrenor: Nicolae Constantin.
Petrolul Ploiești: Kitanov – Mendoza, Meijers, Huja, Țicu – Lax (V. Balint 68′) – M. Bratu (M. Constantinescu 62′), Salifu (Ekollo 62′), Roige (cpt.)(Răuță 84′), S. Diarra – Buhăescu (Saim Tudor 84′). Rezerve neutilizate: R. Avram – A. Olaru, Manolache, Poelmans. Antrenor: Viorel Moldovan.

Etapa a opta a adus pe stadionul din Recea Petrolul Ploiești, una dintre pretendentele la promovare. Gazdele nu au fost impresionate, însă, de numele adversarului și au început tare meciul, Oiță și Luboya ratând ocazii foarte mari de gol în minutele 8 și 9. Replica oaspeților a venit în minutul 13, când Bota a respins, în extremis, în corner mingea șutată din lovitură liberă de Buhăescu.

A venit însă minutul 24 când Recea a rămas în inferioritate numerică, australianul Ante Bakman fiind eliminat, meritat, după ce a primit al doilea cartonaș galben pentru fault. Acest moment avea să contribuie decisiv la înfrângerea gazdelor, chiar dacă jucătorii lui Nae Constantin au depus un efort fizic extraordinar până la finalul jocului. La pauză s-a intrat la cabine la egalitate, 0-0.

ACS Recea a început să spere chiar la o victorie în minutul 47 când Gabriel Oiță a deschis scorul cu un șut din careul mic, după un corner executat de Adrian Micaș. În continuare jocul a curs în sens unic, Petrolul năpustindu-se în atac. Oaspeții au reușit să egaleze în minutul 66 prin Buhăescu, din lovitura de la 11 metri acordată pentru un fault comis în careu de Oiță, asupra lui Lax, după ce petrolistul apucase să șuteze pe lângă poartă.

Buhăescu a marcat în minutul 72 golul victoriei oaspeților. Atacantul ploieștenilor a înscris, de la opt metri, cu capul, mingea fiind centrată de pe stânga de Țicu, care l-a depășit mult prea ușor pe Potcoavă.

Până la final, Petrolul a mai avut o bară, în minutul 82, dar și un jucător eliminat, Diarra văzând în minutul 90 al doilea cartonaș galben.

ACSF Recea a comis azi mari greșeli în apărare și era greu să câștige meciul, chiar dacă Petrolul nu a arătat că este o echipă mare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here