ÎN CAZ DE NEVOIE – 700 de paturi disponibile la Spitalul Județean pentru lupta cu coronavirusul

182

Toate spitalele din județul Maramureș și-au luat măsuri de precauție ca urmare a pandemiei de coronavirus. Spitalele s-au reorganizat, se internează doar urgențele, astfel încât interacțiunea între oameni să fie cât mai puțină.

La Spitalul Județean Baia Mare, cea mai mare unitare sanitară cu paturi din județul Maramureș, sunt disponibile la acest moment, conform declarațiilor făcute de către managerul interimar al unității, dr. Vasile Pop, circa 700 de paturi, care vor fi folosite în caz de nevoie.

„Ordonanța militară stabilește niște reguli foarte clare. Am primit dispoziție să delegăm un număr de medici la Spitalul de Pneumoftiziologie Baia Mare, spital devenit suport pentru lupta cu coronavirusul. Vorbim aici de medici de la mai multe specializări, cum ar specializările chirurgicale, medicină internă, neonatologie, ortopedie sau urologie. Dacă va fi nevoie de ei acolo vor merge, iar apoi vor fi cazați la un hotel din oraș în izolare, pentru a nu intra în contact cu familia. Lumea e speriată, ca noi toți de altfel. Oamenii nu înțeleg că trebuie să stea în case, pentru că această boală este extrem de contagioasă. Eu nu mai fac raportul de gardă ca să nu fim mulți la un loc. Perspectiva este ca în aprilie să avem 10.000 de bolnavi. Am redus internările, avem doar urgențele. Paturi avem vreo 700 în caz de nevoie. Ordonanța militară nu se discută, se execută, asta trebuie să înțeleagă toată lumea. Nu merge că eu nu vreau să merg”, a spus Vasile Pop.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here