ÎN ARIEȘU DE CÂMP- Localnic fără venit, fără un leuţ pensie! (VIDEO)

6650

Dacă vrei să vezi pe viu dezamăgirea în ochii unui om, du-te pe la sate şi întreabă-i pe oameni de pensie. Trecând prin Arieşul de Câmp, am oprit un bătrân, la poveşti. Bătrân, nu pensionar…

„Am avut şi servici, am lucrat şi în colectiv, că n-am avut încotro, altfel nu mi-o dat teren de casă. O fo’ musai. Da’ amu’ o venit bandiţii ăştia la putere. Patronii te ţin şi cu şi fără carte de muncă, am avut şi ajutor social o vreme, am adunat mizerii de pă marginea drumului. Oi rămâne cu ce-am făcut pă vremea lui tata Ceauşescu. Acum nu am nici pensie, nici ajutor social”, spune Lucian Şter, de 61 de ani.

Dar povestea continuă, în crescendo: „O căzut un părete pe mine.M-am dus la doctor, o trebuit să-mi pună o proteză. Ştii ce m-o întrebat? Bade, ai 2000 de euro? Şi aşa m-o lăsat. De unde amaru’ meu să am io 2000 de euro? De unde să-i dau şi lui bani şi să am şi CASS plătit cu şase luni înainte? Ştii din ce trăiesc? Că mi-i şi ruşine… fac linguri de lemn. Îi întreb pe oameni dacă vor şi săracii iau câte una, cu 3 lei, să-mi iau o pită. Am 22 de ani lucraţi. La Tehnolemn, apoi la Drum Nou, apoi la OGA. Şi, la revedere! O venit bandiţii la putere. Numa’ să întind mâna n-am ajuns. N-am bani să plătesc impozitul, banii de lemne de la Primărie i-am lăsat acolo, pentru impozit. Şi la popă i-am zis că nu mai am de unde-i da bani, să mă scoată”,spune omul, necăjit rău.Spune că n-are bani să meargă în Baia Mare, nu ştie de unde să apuce problema. Chiar aşa, nu pretindem ca pe lângă primării să se angajeze specialişti în muncă, drept şi pensionare, dar câte un om de la instituţiile de gen oare n-ar putea face teren, uneori, să lămurească un pensionar, un amărât, de drepturile pe care le are sau nu?

Alexandru RUJA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here