ÎN ARDUSAT – Șase milioane de lei pentru modernizarea rețelei de drumuri comunale

568

Sume noi de bani pentru locuitorii din Ardusat. Pentru început în localitatea Ardusat vor intra aproximativ două milioane de lei, pe PNDL1, pentru modernizarea a două drumuri comunale. Administrația locală din Ardusat a mai obținut o finanțare, de aproape șase milioane de lei, pe Programul Național de Dezvoltare Locală , etapa a doua, derulat de Ministerul Dezvoltă rii Regionale și Administrației Publice.

Este vorba despre 5.929.534,38 lei pentru modernizarea rețelei de drumuri de interes local din localitate, valoarea totală a investiției fiind de 6.254.637,31 lei.

“Acest contract obținut pe PNDL2, în valoare de aproximativ șase milioane de lei, este o continuare a altui contract finanțat pe Programul Național de Dezvoltare Locală , etapa 1, care în prezent este aproape finalizat. Astfel, pe PNDL1 am mai avut o finanțare de două milioane de lei, bani pe care i-am folosit pentru reabilitarea a aproximativ doi kilometri de drum comunal. Este vorba despre stră zile Șiru Mic și Șiru Mare, unde există , acum, drum șanțuri și trotuare modernizate. În prezent depunem pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), alături de ADI Apă -Canal, un contract de extindere a rețelei de apă și canalizare, pe o distanță de aproximativ trei kilometri. Valoarea contractului este de trei milioane de lei, deoarece aici am prevă zut și refacerea drumului pe acest tronson. Totodată , pe Programul Operațional Regional (POR) vom depune un proiect de modernizare a școlii din Ardusată”, a declarat primarul comunei, Ciprian Rus.

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, prezent la ședința de consiliu local, a dat asigură ri că instituția pe care o conduce va fi aproape de reprezentanții administrațiilor locale și va susține toate inițiativele care au în centrul lor interesul comunită ții.
“M-am bucurat să fiu ală turi de aleșii locali din Ardusat, dar și de executivul primă riei, într-un moment extrem de important pentru fiecare locuitor, respectiv obținerea unei finanță ri de aproape șase milioane de lei, care înseamnă modernizarea a 6,5 kilometri de drumuri de interes locală”, a declarat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here