ÎN ANUL ȘCOLAR 2020-2021 – Proiectul „Primul ghiozdan” continuă în Maramureș

86

În ședința ordinară a Consiliului Județean Maramureș din luna iunie, aleșii județeni au aprobat participarea județului Maramureș la realizarea proiectului „Primul ghiozdan” pentru anul şcolar 2020-2021 și alocarea în acest scop a sumei de 195 mii lei din bugetul județului.

Proiectul „Primul ghiozdan” este destinat elevilor înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020-2021, din oraşele şi comunele judeţului şi reprezintă o acţiune de interes public judeţean, finanțată de instituția Consiliului Județean Maramureș. Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a transmis situaţia elevilor înscrişi în clasa pregătitoare, în anul şcolar 2020-2021, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, respectiv oraşe şi comune, exceptând Municipiul Baia Mare, care desfășoară acest program din resurse proprii. Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, până la finalul săptămânii trecute, erau înscriși în clasa pregătitoare un număr de 3124 de elevi.

Fiecare elev elegibil în cadrul proiectului, va primi ghiozdan echipat cu: penar, creioane colorate, creion grafit, ascuțitoare, radieră, lipici solid, hârtie glasată, bloc mic de desen, caiet cu pătrățele, caiet tip I 24 file.

“Momentul implementării proiectului stă sub semnul incertitudinii începerii fizice a cursurilor. Decizia reluării cursurilor în sălile de clasă ține de Ministerul Educației și de strategia națională, iar în măsura în care cursurile se vor relua tot în sistem online, proiectul va fi decalat până la momentul reluării lor în format fizic”, informează reprezentanții CJ Maramureș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here