ÎN AL 12-LEA CEAS – Consiliul Județean vrea să facă parcare în zona pârtiei de schi din Cavnic

459

Problema lipsei parcărilor din zona pârtiei de schi de la Cavnic este una veche și cunoscută de toată lumea, de la Serviciul Rutier, Primăria Cavnic și Consiliul Județean. Cu toate acestea nimic nu s-a rezolvat de ani de zile. Promisiuni au fost din partea tuturor, iar cea mai recentă vine tot de la Consiliul Județean Maramureș. Care a anunțat public că intenționează să construiască o parcare modernă zona pârtiilor de schi din Cavnic.

Administrația județeană ține să sublinieze că „deseori s-au înregistrat blocaje de ore întregi în trafic, iar faptul că mulți dintre turiștii veniți să practice sporturi de iarnă își lasă mașinile pe marginea drumului și așa extrem de îngust, împiedică și accesul mașinilor de salvare sau Jandarmerie la intervențiile la care sunt solicitați”.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea solicită Primăriei și Consiliului Local Cavnic trecerea unui teren în proprietatea Consiliului Județean pentru realizarea acestei parcări imperios necesare.

”Am cerut, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență al județului Maramureș, transmiterea de urgență către Primăria Cavnic și Consiliul Local, a unei adrese prin care solicităm trecerea unui teren în proprietatea Consiliului Județean Maramureș, în zona pârtiilor de schi, în vederea construirii unei parcări care sa rezolve situația blocajelor din aceasta zonă. Dacă terenul solicitat va fi transmis, în cel mai scurt timp, prin Hotărâre de Consiliu Local către Consiliul Județean atunci, prin votul consilierilor județeni, vom aloca în acest an sumele de bani necesare pentru construcția unei parcări moderne în Cavnic”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În replică, primarul din Cavnic, Vladimir Petruț, a ținut să arate că așteaptă să vadă ân cât timp Consiliul Județean va face acea parcare: „Am rămas fără cuvinte când am văzut postarea de pe Facebook a domnului Zetea, postare, care îndeamnă populația, să pună presiune publică pe un primar ales democratic cu un procent de peste 70%.

Un adevărat lider politic și om de administrație publică, nu face așa ceva pe Facebook, ci din contră, trebuia să mă invite sau să ne invite la o discuție pentru a rezolva această problemă. Dar dacă domnul Zetea și-a început deja campania electorală, țin să-l anunț, că nu trebuie pusă nicio presiune asupra mea, ci din contră, voi face tot ceea ce-mi stă în putință pentru a-i ceda și acest teren pe care și-l dorește atât de mult. Totodată, doresc să-l avertizez public, că vom urmari cu mare atenție dacă va realiza investiția propusă și în cât timp ?„.

Dragoș HOJDA

2 COMENTARII

  1. La cine sa faca, la toti taranoii si incultii care-si lasa masinile pe unde vreau??! La inceputul anului 2018 am fost la Cavnic…dezastru! Parcarea din incinta partiei era full cu bolizi lasati ca dupa tornada iar taranoii se injurau de mama focului ca un alt nesimtit le-a blocat masina, strada era plina de masini parcate una dupa alta dar parcarea de mai jos de pe partea cealalta a drumului era goala, cu vreo 2 masini, chit ca avea paznic doar ca trebuia sa platesti ceva maruntis! Pai asa-i romanul, decat sa plateasca 1-2 lei ca sa-si parcheze masina in parcare mai bine o lasa pe drum ca sa nu poata trece alte masini sau un autobuz, si ca dehh…are de mers vreo 100 metri pe jos pana la partie! CIVILIZATIA ne lipseste la noi, nu parcarea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here