ÎN 2018 – Cinci milioane de euro intră în Ocna Șugatag!

1146

Trei statiuni din România au primit câte cinci milioane de euro din fonduri europene, pentru modernizarea localitatilor. E vorba de Felix, Turda si Ocna Sugatag. De fapt, va fi una din cele mai mari investitii din judet in 2018!

„Zilele trecute a fost vizita in teren, au venit patru inspectori si am luat la pas fiecare strada. E vorba de o investitie de cinci milioane de euro, 224 miliarde de lei ce intra anul acesta in localitate, cea mai mare investitie de când sunt primar. Se numeste ELOS- excelenta in turism si se vor asfalta 27 de strazi, patru kilometri piste de biciclete si doi kilometri de pista de alergare, printre altele”, spune primarul Mihai Ivaszuk.

Teoretic, in aceasta vara se poate intra in executie, daca nu sunt clasicele blocaje. Dar intre timp, Ocna Sugatag are propriile lucrari. Se lucreaza la canalizare, ca sa fie gata pe când se va lucra la reteaua stradala. Urmeaza extinderea cu patru clase si modernizarea liceului tehnologic, in paralel cu modernizarea centrului civic. La acest moment, 60% din canalizare e facuta, cu bani guvernamentali. Mai mult, autoritatile din Ocna Sugatag au mai suplimentat sursa de apa cu un bazin suplimentar de 300.00 de litri, ca sa ajunga. Dar problema apei nu este 100% rezolvata, undeva in fundal, nespusa, e problema, nu a consumului casnic cât a alimentarii peste noapte a bazinelor si a piscinelor, un adevar nerostit in Ocna Sugatag.

Pe de alta parte, anul turistic a fost unul excelent, cu o crestere naturala, inainte de marile investitii anuntate. Au fost cu 5000 mai multi turisti ca in urma cu un an, pâna si statiunea sindicalista a avut plin. Acum sunt trei echipe de sport cazate in zona, in cantonament, iar pensiunile au deja rezervarile facute, la maxim, pentru vacanta de Pasti.

Sandu Ruja

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here