ÎMPĂDURIRE – Poliţiştii şi elevii au plantat puieţi în Baia-Sprie (GALERIE FOTO)

361

Poliţiştii nu au lăsat să treacă nici în acest an „Luna plantării arborilor” fără a se implica, mai ales că puieţii plantaţi anii trecuţi au prins viaţă, iar acest lucru a reprezentat o motivaţie suficient de puternică pentru a continua. Practic, pentru al şaselea an consecutiv, poliţiştii maramureşeni răspund bucuroşi invitaţiei reprezentanţilor Direcţiei Silvice Maramureş de a-i sprijini în acţiuni benefice pentru mediul înconjurător.

Sub supravegherea şi îndrumarea specialiştilor din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie au fost plantaţi 8 900 puieţi de molid, pe o parcelă din Pasul Gutâi, aflată în administrarea Ocolului Silvic Baia Sprie, unde în urma unei furtuni din anul 2017 au fost distruşi mai mulţi arbori.

# Cât de importantă este educația ecologică
La acţiunea de împădurire de luni au fost prezenţi poliţiştii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, de la Serviciul de Acţiuni Speciale, de ordine publică, de prevenire, relaţii publice, comunicaţii şi informatică şi cei din cadrul Poliţiei oraşului Baia Sprie. Oamenii legii au dat o mână de ajutor celor peste o sută de elevi de la Şcoala Nr. 2 Baia Sprie, de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie şi Colegiul Tehnic George Bariţiu Baia Mare, cadrelor didactice, precum şi reprezentanţilor Primăriei Oraşului Baia Sprie şi ai Gărzii Forestiere. Direcţia Silvică Maramureş a pus la dispoziţia participanţilor echipamente de protecţie, unelte şi puieţi.

“Prin participarea la această acţiune poliţiştii au atras atenţia asupra importanţei educaţiei ecologice şi a rolului esenţial pe care îl are pădurea în menţinerea echilibrului ecologic. Responsabilitatea protejării pădurilor nu revine doar instituţiilor cu atribuţii în întreţinerea acestora, cum este Direcţia Silvică Maramureş sau a celor care sancţionează tăierile ilegale de arbori, cum este Poliţia, ci şi tuturor cetăţenilor pentru că starea pădurilor dintr-o anumită zonă reflectă într-un fel şi gradul de civilizaţie a populaţiei din acea zonă”, a explicat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here