IMOBILIARE – Prețurile la chirii au crescut în Baia Mare

772

Specialiștii de pe piața imobiliară din Baia Mare spun că în ultima perioadă prețurile au crescut mult la chirii, în acest moment acestea fiind prea mari pentru un oraș ca și Baia Mare. Ovidiu Bayza, specialist în imobiliare, spune că piața imobiliară maramureșeană este în stagnare în acest moment. Pentru ca cineva să obțină 50.000 euro pentru un apartament cu două camere, acesta trebuie să fie situat într-o zonă centrală și să fie bine pus la punct, mobilat, utilat.

„Piața imobiliară este în stagnare acum. Există și cerere, dar și ofertă. Sunt prețuri acceptabile la apartamentele cu trei camere, dar aici se negociază. În schimb, prețurile au scăzut în zone precum Luminișului, fiind căutate apartamentele de pe Transilvaniei, Bulevardul Republicii, strada Olteniei sau strada George Coșbuc. Cele mai mari apartamente din oraș sunt cele din cartierul Vasile Alecsandri. La case, căutate sunt cele în stil mediteranean, undeva la 110 mp utili, cu cinci-șase ari de teren”, a spus Ovidiu Bayza, pentru „Axanews.ro”.

Și la terenuri se constată o creștere a prețurilor, în special la cele din apropierea Băii Mari, cum ar fi terenurile din zona Groșiului sau Tăuții Măgherăuș.

„Și la noi există tendința aceasta evidentă de a ieși din oraș. Și atunci se caută terenuri sau locuințe în jurul Băii Mari, ca să fie și aproape de oraș. La chirii avem prețuri crescute, probabil că unii au nevoie de bani pentru a putea accesa un credit. Oricum pentru Baia Mare eu zic că prețurile la chirii sunt mari”, a completat specialistul în imobiliare.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here