IMAGINI ȘOCANTE – Bombardament cu grindină cât mingile de tenis și cât portocalele (VIDEO ȘI FOTO)

452

Schimbările climatice generează situații nedorite. În ultima vreme, grindina de dimensiuni medii și mari, respectiv vânturile puternice, au devenit un must-have în Europa.

Bătrânul continent începe să se obișnuiască cu vânturi violente, sub formă de pâlnie, ca la tornade, sau verticale, așa-numitele straight line winds. Însă, pentru posesorii de autoturisme și pentru simplii pedeștri, grindina pare să fie cel mai mare pericol.

În regiunea Pescara din Italia, dimensiunile bucăților de gheață căzute din cer au depășit 15 centimetri, rivalizând cu mingile de tenis (de parcă s-ar fi mutat Wimbledon-ul în Pescara!) sau fiind chiar mai mari, de dimensiunile unei portocale, fapt care a generat panică.

20 de persoane au fost rănite de grindina căzută, în mod violent. Totodată, acoperișuri și autoturisme au fost grav afectate. Imaginile publicate de Severe Weather Europe indică dimensiunea dezastrului. Meteorologii ne avertizează că astfel de fenomene vor deveni tot mai frecvente.

AxaNews.ro

Wimbledon anyone?Another Intense video of giant hail bombardment in Pescara, Abruzzo, Italy yesterday, July 10th. Video by Sergio Dainese

Publicată de Severe Weather Europe pe Joi, 11 iulie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here