IMAGINI HORROR – Sala de spectacole “Viorel Costin” din Sighetu Marmaţiei, lasată de izbeliște (GALERIE FOTO)

444

Din cauza indolenței și a dezinteresului manifestate de administrația locală, Sala de spectacole “Viorel Costin” din Sighetu Marmaţiei a ajuns în ultimul timp să se degradeze accentuat.

Imaginea oferită de exteriorul clădirii este una sumbră. De-a lungul timpului, această sală de spectacole a fost principala care a găzduit evenimente culturale. Au tot existat fel și fel de proiecte prin care să fie reabilitată, dar totul a rămas la stadiul de intenție.

“Te doare sufletul să vezi cum se degradează această clădire emblematică a Sighetului de la o zi la alta. Nimeni nu face nimic. Este rușinos că nu se găsește o soluție pentru reabilitarea clădirii”, a spus Alexandru Gheorghe, pensionar.

Din păcate, cazul nu este unul singular. În zona centrală a Sighetului mai există și alte clădiri care se află în aceeași situație, cum ar fi Muzeul Etnografic sau Casa Muzeu “Ioan Mihalyi de Apșa”.

“La sediul Muzeului Etnografic se tot organizează evenimente, dar nimeni nu vede cum arată exteriorul clădirii. Nu odată a și plouat în interior. Este rușinos să nu se poată repara această clădire de către cei de la primărie”, a spus Ioan Dumitru.

Până când se vor găsi soluții pentru reabilitarea acestor clădiri, aspectul oferit de ele rămâne în continuare o pată rușinoasă pe obrazul celor care au obligația de a le reda strălucirea de altădată.

Liviu ȘIMAN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here