IERUSALIM – Biserica Sfântului Mormânt rămâne închisă

743

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, locul unde, potrivit tradiţiei creştine, a fost crucificat şi înmormântat Iisus Hristos, este în continuare închisă, în semn de protest împotriva unor măsuri fiscale israeliene, informează AFP.

Perioada pentru care cel mai sfânt loc al creştinătăţii va rămâne închis este nedeterminată, în aşteptarea unei decizii a liderilor bisericilor creştine din Ierusalim, au indicat clerici creştini.

Liderii bisericilor ortodoxă greacă, armeană şi catolică – biserici care împart administrarea acestui loc sfânt – au luat iniţiativa “fără precedent” – potrivit acestora – de a închide porţile Bisericii Sfântului Mormânt.

Ei denunţă decizia anunţată în urmă cu câteva săptămâni de către municipalitatea israeliană din Ierusalim de a-i pune să plătească impozite pe proprietăţile care nu sunt lăcaşe de cult sau centre de educaţie religioasă, dar în care se desfăşoară activităţi comerciale, generatoare de venituri, cum ar fi cele obţinute din chirii.

Liderii religioşi protestează, de asemenea, împotriva unui proiect de lege care, potrivit acestora, atentează la drepturile lor de proprietate în Ierusalim.

Potrivit bisericilor menţionate, aceste dispoziţii israeliene urmăresc să diminueze prezenţa creştină la Ierusalim.

Biserica Sfântului Mormânt este situată în Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată de către Israel. Anexarea este considerata ilegală de către comunitatea internaţională, aminteşte AFP.

Sursa: Agerpres

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here