IARNĂ ÎN MARAMUREŞ – Ninsori aşteptate la munte, polei pe drumuri

608

Prognoză meteorologică regională arată că vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros. Prefectura Maramureş a ţinut să arate că în partea a doua a nopţii şi în cursul zilei, pe arii relativ extinse, vor cadea precipitaţii sub formă de ninsoare, lapoviţă şi ploaie.

Izolat vor fi conditii de producere a poleiului. La munte va ninge şi se va depune strat de zăpadă. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări trecătoare pe crestele montane.

Toate sectoarele de drumuri naționale din judeţul Maramureş au partea carosabilă curată, dar umedă. A nins slab, în jurul orei patru în dimineaţa zilei de 19 noiembrie, pe DN 18, în Paul Prislop, la Borșa. S-au împrăștiat 12 tone de material antiderapant pentru prevenirea şi combaterea poleiului.

Vă reamintim că maşinile trebuie echipate cu anvelope de iarnă atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă sau polei. În caz contrar riscaţi să fiţi amendaţi de poliţiştii de la Rutieră, cea mai mică amendă în acest caz fiind de 1305 lei, maxim 2900 lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare sau înregistrare ori a dovezii înlocuitoare a acestora şi eliberarea unei dovezi fără drept de circulaţie.

Dragoş HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here