IANUARIE- Ger peste Maramureș. Temperaturi de -16 grade Celsius

974
ger mm

Circulatie rutiera in conditii de iarna, temperaturi negative, vreme local geroas, toate în Maramureș. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Targu Lapus -15 grade Celsius, respectiv Baia Mare -13 grade. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat că circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarnă, nefiind semnalate probleme in trafic, datorita conditiilor meteorologice.

Autoritățile au anunțat că la această oră carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este parțial umed. Pe DN 18, în Pasul Prislop, intre km 160 si km 180, este depus pe carosabil un strat de zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 11 utilaje si au raspandit 55 tone sare pe DN1C, E58, DN18, DN19, DN17C, DN18B si centura de ocolire a municipiului Baia Mare. Sectoarele de drumuri judetene au partea carosabila partial umeda. Angajatii societatii care administreaza sectoarele de drumuri judetene au actionat cu 13 utilaje si imprastiat 151 tone material antiderapant. Cerul este variabil, vantul sufla linistit, vizibilitatea in trafic este buna.

„Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost variabile. Fenomenele de iarna sunt instalate, iar gheata este prezenta la malurile raurilor Tisa, Viseu, Vaser, Cisla, Ruscova, Iza, Mara, Cosau, Salaj, Lapus, Barsau, Suciu, Cavnic si Firiza. Sunt poduri de gheata cu ochiuri formate pe raurile Iza, Botiza si Mara. S-a format un pod de gheata pe raul Nistru, apa curge peste podul de gheata.

Exploatarea acumularii Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada masoara 12 cm in Baia Borsa si Vf. Iezer, 8 cm pe Valea Vaserului, 6 cm in Poiana Borsa si Moisei, 5 cm in Pasul Gutai, 4 cm la Firiza si Cavnic Lapusel, Razoare, Busag, Bistra, Valea Viseului, 3 cm la Sighetu Marmatiei, Cavnic, Copalnic si Ocna Sugatag sau 2 cm in Baia Mare, Stramtura, Vadu Izei si Mara.

La această oră avem -16 grade la Targu Lapus, -14 grade la Seini, Somcuta Mare, -13 grade in Baia Sprie,-12 grade in Baia Mare, -11 la Sighetu Marmatiei si Ocna Sugatag, -10 grade in Pasul Prislop, -9 la Vf. Iezer, -8 grade la Cavnic si Pasul Gutai, -7 grade la Viseu de Sus -6 grade la Borsa.

Meteorologii au anunțat pentru astăzi că vremea va fi predominant frumoasă, dar rece noaptea si dimineata, local geroasa. Cerul va fi mai mult senin. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar cele minime intre -13 si -8 grade. Noaptea si dimineata, in zonele joase, vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here