I-A TRĂDAT TIPARUL! – Trei minori de 13-14 ani au comis cinci tâlhării în Baia Mare

604

De la vârste tot mai mici ajung unii tineri să îşi păteze cazierul. Ei îşi pierd ocazia de a avea o adolescenţă liniştită, riscându-şi chiar şi libertatea înainte de a deveni majori. Oamenii legii din Baia Mare au dat de urma a trei tâlhari care sunt la vârsta de a-şi face buletin şi care au reuşit să dea lovitură după lovitură în decurs de numai trei săptămâni.

În perioada 15 ianuarie – 8 februarie, Poliţia Municipiului Baia Mare a fost sesizată despre comiterea mai multor fapte de tâlhărie cu mod de operare asemănător.

Ori foarte tinere, ori în etate şi la aceleaşi ore…

Este vorba despre cinci cazuri în care femei de diferite vârste, fie foarte tinere (18 ani), fie mai în etate (peste 60 de ani) erau deposedate prin violenţă de poşete. Toate faptele au avut loc în intervalul orar 19,35 – 21,00 pe străzile Olteniei şi Neptun şi pe Bulevardele Traian şi Decebal. Victimele au relatat că persoane necunoscute le smulgeau poşetele din mână, pe cele care încercau să riposteze le loveau, după care fugeau printre blocuri. Două dintre victime au reuşit să ofere poliţiştilor câteva semnalmente ale autorilor.
“În urma activităţilor de cercetare şi documentare desfăşurate de poliţiştii băimăreni de investigaţii criminale împreună cu cei de ordine publică, s-a reuşit identificarea a trei minori cu vârste între 13 şi 14 ani, bănuiţi de comiterea faptelor. Probatoriul administrat a dus la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva celor trei, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată. Faţă de unul dintre minori, care a comis două dintre fapte singur şi a participat şi la celelalte trei, instanţa de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a minorilor”, a explicat Florina Meteş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş.

Cătă ŢINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here