HELENA RYSANKOVA (CS Minaur): „În România nu doar meciurile sunt grele, ci și antrenamentele”

2922

Helena Rysankova joacă la CS Minaur de la începutul campionatului 2017-2018, fiind una dintre cele mai bune jucătoare ale echipei în sezonul precedent. Din păcate, în primăvară a suferit o accidentare la genunchi, care a ținut-o departe de teren o lungă perioadă de timp.

Cehoaica a ratat foarte multe meciuri ale echipei Minaur, dar și ale naționalei Cehiei, a cărei componentă de bază a fost până în momentul accidentării.

Helena Rysankova a revenit pe teren, spre finalul turului acestui campionat, în meciul cu Corona Brașov, dar n-a reușit încă să marcheze niciun gol. Handbalista ce evoluează pe postul de extremă dreapta a vorbit despre perioada cât a stat în afara terenului, dar și despre viața ei în Baia Mare, pentru site-ul representace.chf.cz.

„Convalescența a fost puțin mai lungă și mai grea decât mă așteptam eu. După operație, pe care am suferit-o în Cehia, am făcut timp de trei luni recuperare și electroterapie. Apoi, în iulie, prietenul meu, Boris Aspiridis, și cu mine ne-am întors în România și am lucrat împreună pentru a întări piciorul operat. Din păcate, toată vara am avut dureri la genunchi și a trebuit schimbat întreg planul de antrenament, astfel că recuperarea s-a întins pe perioada a șapte luni, față de cinci cât era estimat inițial să dureze.

Revenirea pe teren a fost foarte dificilă. La început am fost foarte speriată și am avut de depășit chiar un blocaj psihic. La urma urmei, handbalul în România este foarte greu nu numai în meciuri, ci și în antrenamente. Unele coechipiere n-au realizat că au în față o jucătoare care n-a mai sărit pe un picior de câteva luni. Zilele bune au alternat cu altele mai rele, dar așa este, probabil, când revii după o accidentare gravă”, a declarat Helena Rysankova.

# Colonie cehă la Minaur

În afara Helenei Rysankova, alți trei cehi se află în acest moment sub contract cu CS Minaur. Este vorba de handbaliștii Tomas Cip (extremă dreapta), Milan Kotrc (extremă stânga) și prietenul Helenei, Boris Aspiridis (preparator fizic),

Helena Rysankoca a vorbit pentru același site și despre viața ei în România.

„Odată ce prietenul meu a fost cooptat în colectivul tehnic al echipei masculine CS Minaur, în calitate de preparator fizic, n-am putut petrece prea mult timp împreună. Recuperarea mea a avut prioritate și m-am antrenat în fiecare weekend. Totuși, am reușit să facem o excursie de două zile la Cluj. În România există multe locuri frumoase care merită vizitate. Din păcate, infrastructura rutieră se află la un nivel foarte scăzut, și deplasările consumă foarte mult timp.

Cu ceilați jucători cehi de la Minaur ne întâlnim destul de des. Baia Mare este un oraș mic și trăim aproape unul de altul, așa că atunci când avem timp mergem la o cafea sau luăm prânzul. În plus, iubita lui Milan Kotrc este prietena mea foarte bună cu care mă cunosc de multă vreme.

#Nuntă și un nou contract cu Minaur

Helena Rysankova spune că planurile ei de viitor se leagă tot de clubul Minaur. De asemenea, cehoaica se va căsători anul viitor cu Boris Aspiridis.

„Avem pe masă contractele pentru sezonul următor, așa că, dacă totul merge așa cum trebuie, cel mai probabil vom rămâne în Baia Mare. La nunta noastră majoritatea participanților vor fi din lumea handbalului. Vom invita chiar și câțiva prieteni români din echipă. În România, nunta este un eveniment uriaș, așa că românii sunt curioși să vadă cum arată o nuntă în Cehia”, a declarat Helena Rysankova.

Helena Rysankova a participat recent la un stagiu de pregătire al naționalei Cehiei și s-a întors la începutul săptămânii la antrenamentele echipei Minaur. Helena este una dintre handbalistele de la care gruparea băimăreană are mari așteptări pentru restul sezonului, ținând cont că nu va mai putea conta pe Paulina Masna. Concurentă pe post cu Rysankova, poloneza a suferit o accidentare gravă la echipa națională, fiind operată de ligamente.

Marius CÎMPIAN

foto minaur.ro

3 COMENTARII

  1. Jucători străini veniți an Baia Mare s-au îmbogățit,asa salarii primesc de 3000-8000 mii de euro lunar,iar cei români vai de ei,aici sunt bani vostri BAIMARENI!!! P.S Cu handbalu sunt de mâna 2-3dar salariu de prima mana.

  2. Imaginea primarului conteaza,slugile,penalii,Bala si Cotet fac treaba ptr imaginea primarului,pe banii BAIMARENILOR, taxe si impozite ca de acolo sunt platiti salarile sportivilor!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here