HANDBAL – Trofeul Minaur: Gloria Bistrița ne-a dominat cap-coadă

1110

Vineri seara, în sauna sporturilor, s-a disputat partida dintre CS Minaur și Gloria Bistrița, din ziua a doua a Trofeului Minaur. Echipa noastră a jucat și dimineață o partidă, 25-23 cu Iuventa Michalovce, în timp ce Bistrița a pierdut ieri la limită cu Kisvarda, 27-28. În primul meci din reuniunea a doua, Kisvarda a învins Michalovce cu 29-22.

Jocul cu Bistrița a fost dominat clar de echipa oaspete, care a condus de la început până la sfârșit, arătând că este mult mai sudată, ba chiar și mai valoroasă decât echipa pregătită de Costică Buceschi. Am avut un meci dus în ritm bun, deși condițiile de joc sunt jenante, cu aer irespirabil și o căldură sufocantă. Baia Mare s-a străduit să țină pasul însă  a făcut prea multe greșeli de tehnică individuală. La pauză a fost 11-15, am înregistrat 11-11 la ratări, diferența fiind făcută de greșelile personale.

Lumea trebuie să înțeleagă foarte clar că Minaur de acum nu mai este HCM-ul de acum trei ani, nu acum. Adică nu vorbim aici de transferul unor jucătoare care, la un moment dat, au fost desemnate cele mai bune din lume (vezi Alexandra do Nascimento sau Allison Pineau), ci jucătoare bune sau bunicele, care au venit să încerce să facă treabă bună. Iar meciuri precum cel cu Bistrița, ne arată (în general) cam pe unde suntem. Mai este mult de muncă și trebuie să avem răbdare. Sunt multe jucătoare noi, sunt condiții cu care unele nu sunt obișnuite, sunt multe de pus la punct.

CS Minaur – Gloria Bistrița: 25-29 (11-15)

  • Arbitri: Alexandru Apostu și Florin Chinde (Baia Mare)
  • Aruncări de la 7m: 5-2 (transformate: 4-0; au ratat: Lisewska / Ardean Elisei, }iplea)
  • Minute de eliminare: 2-4
  • CS Minaur: Adriana Medvedova (9 intervenții, a apărat un 7m), Andreea Năstasă, Cristina Enache (4 intervenții) – Yaroslava Burlacenko 2/4, Petruța Argyelan, Helena Rysankova 2/6, Cristina Andrița, Oana Cîrstea 2/2, Luciana Popescu 1/2 (din 7m), Sonia Seraficeanu 2/2, Sylwia Lisewska 8/13 (2 din 7m), Alexandra Orșivschi 3/6, Oana Bondar, Andreea Tecar 4/7, Marija Shteriova 1/4 (din 7m). Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu
  • Bistrița: Ana Maria Măzăreanu (8 intervenții bune, a apărat și un 7m), Ana Maria Inculeț (4 intervenții) – Nicoleta Dincă 6/7, Magdalena Paraschiv 1/3, Laura Pristăvița 2/4, Szilvia Szabo 0/2, Almudena Rodriguez 8/9, Denisa Giurgiucă 0/1, Valentina Ardean Elisei 3/6, Teodora Bloj 0/3, Oana Țiplea 1/6, Daniela Rațiu 3/3, Andreea Tetean 1/2, Paula Avila Garcia 1/2, Bianca Zegrean 3/3, Emanuela Ghiulgean Adin. Antrenor: Horațiu Pașca.

Sambătă se dispută ultimele două meciuri ale turneului: Bistrița – Michalovce (10.00); CS Minaur – Kisvarda (12.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here