HANDBAL – Trofeul Minaur: Băimărencele încep cu dreptul turneul pe care îl organizează

696

Joi seara a început o nouă ediție a Trofeului Minaur la handbal feminin, întrecere la care participă patru echipe: Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei), Kisvarda Master Good SE (locul 7 în prima ligă din Ungaria), CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud (locul 6 în Liga Națională) și CS Minaur Baia Mare (nou promovată în Liga Națională).

Joi, în prima zi, s-a desfășurat un singur meci, Gloria Bistrița – Kisvarda, echipa maghiară reușind să se impună cu 28-27, deși Bistrița conducea cu 10 minute înainte de final cu 25-20.

Al doilea meci, cel dintre Iuventa și CS Minaur a fost amânat pentru vineri dimineață, deoarece echipa din Slovacia nu a ajuns la timp la sală. Una dintre jucătoare, muntenegreancă, și-a uitat pașaportul acasă și echipa a așteptat la vamă pe cineva din Michalovce să îl aducă. Nu a evoluat la CS Minaur Andreea Lipară (nici nu va juca până în luna noiembrie).

Jocul a fost echilibrat în prima sa parte, CS Minaur reușind să se desprindă la două goluri în min. 14 (7-5). Echipa din Slovacia a egalat la 8 (19), apoi de la 9-9 (20) am marcat de trei ori la rând: 12-9 (22). A mai fost apoi o serie de trei goluri pentru Baia Mare și la pauză s-a intrat cu 16-11.

Imediat după reluare am dus diferența la 7 goluri, 18-11 (32) sau 21-14 (40) după care jocul fetelor noastre a mai slăbit în intensitate, și pe fondul schimbărilor repetate. Iuventa s-a apărat mai bine și încet-încet a redus din diferență: 22-20 (51). Lisewska a spart “seceta” din tabăra noastră, dar echilibrul nu a dispărut: 24-21 (55), 24-23 (58). Am ratat un atac, cu pasă greșită pentru Bondar, Michalovce a încercat să meargă pe contraatac, au pasat slab, am recuperat, mingea a ajuns la Bondar, care a marcat: 25-23. În ultimele 35 de secunde nu s-a mai întâmplat nimic.

CS Minaur – Iuventa Michalovce: 25-23 (16-11)

  • Arbitri: Alexandru Apostu și Florin Chinde
  • Aruncări de la 7m: 1/1 – 4/4
  • Minute de eliminare: 0-4
  • CS Minaur: Cristina Enache, Andreea Năstasă, Adriana Medvedova – Yaroslava Burlacenko 4, Petruța Argyelan, Helena Rysankova 1, Cristina Andrița, Oana Cîrstea 2, Luciana Popescu 1, Sonia Seraficeanu 2, Sylwia Lisewska 4, Alexandra Orșivschi 3, Oana Bondar 3, Andreea Tecar 2, Marija Shteriova 3. Antrenori: Costică  Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu
  • Iuventa: Katarina Mulikova, Lenka Holubova, Martina Pusta, Irina Jablonska Bobal, Milena Petrovic, Miriam Kakascikova, Vladimira Kisikova 3, Iryna Kompaniets 6, Bibiana Stefanikova, Nikoleta Trunkova 2, Veronika Habankova 2, Andrijana Janicic 1, Mihaela Stepanova 2, Adrijana Holejova 4, Patricia Wollingerova 3. Antrenori: Peter Hatalcik și Milica Tonkova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here