HANDBAL – Tomas Ryde și Nora Mork au semnat cu CSM București

648

CSM București va fi antrenată din sezonul viitor de suedezul Ryde, cel care a câștigat cu România bronzul mondial din 2015. Acesta îl va înlocui din sezonul viitor pe Dragan Djukici. CSMB a fost refuzată de mai mulți tehnicieni cu nume, dar așa este peste tot. Ryde a fost antrenor la naționala noastră în 2015 și 2016. De asemenea, norvegianca Nora Mork a semnat și ea cu clubul din capitală.

Tomas Ryde nu a mai antrenat nicio echipă dupa ce, în octombrie 2016, și-a reziliat de comun acord contractul cu FR de Handbal. Ryde a antrenat în cariera și pe Viborg, echipă cu care a câștigat în 2006 Liga Campionilor, dar și campionatul Danemarcei în 2006 și 2008. El a venit miercuri seara la București și s-a întâlnit cu oficialii clubului CSMB.

Nora Mork va evolua din vară pentru CSM București, semnând un contract pe doua sezoane cu campioana României. CSMB și Gyor vor face schimb practic de interi dreapta, dupa ce reprezentanta Ungariei a confirmat transferul Amandei Kurtovic. În vârstă de 27 ani, Mork vine astfel la CSM București după trei sezoane petrecute la Gyor, iar anterior a mai jucat la la Larvik, din 2009 până în 2016.

Nora Mork a evoluat ultima oară într-un meci oficial în februarie 2018, ea accidentându-se grav, la ligamente, în partida Gyor – Nykobing. Nordica ar fi trebuit să revină pe teren în octombrie, însă a avut nevoie de o nouă operație, la menisc.

Mai știm că echipa bucureșteană și Andrea Lekic au prelungit raporturile contractuale. CSMB nu a mai anunțat alte transferuri, însă se vorbește tot mai intens de faptul că pivotul Crina Pintea va veni și ea, precum și alte componente ale echipei naționale, cum ar fi: Laura Chiper, Denisa Dedu sau Gabriela Perianu. Era dată ca sigură și Eliza Buceschi, însă noi am auzit că Eliza s-ar duce la un club diun străinătate mai debragă (a primit și ofertă să rămână la Brașov).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here