HANDBAL – Succesul Craiovei, peste demiterea Hellei Thomsen (dacă va fi)

848

SCMU Craiova a reușit sâmbătă un rezultat istoric, calificându-se in semifinalele Cupei EHF, după o victorie la trei goluri cu LadaTogliatti, principala favorită la câștigarea trofeului.

Victoria este cu atât mai mare cu cât Craiova a recuperat un deficit de două goluri de după meciul de acasă, la capătul unei povești cu drum de 22 de ore spre orașul rus. Este Victoria gândită de Bogdan Burcea, Dumitru Berbece și Gore Albici. Este Victoria unor fete pe care le cunoaștem și noi destul de bine. Yulia Dumanska a plecat de la HCM Baia Mare, la fel și căpitanul Alice Ardean Elisei. Știam ce fel de fete sunt și că te poți baza pe ele. Craiova acum este un fel de Baia Mare de acum trei-patru ani . Cu o căruță de entuziasm, cu cireșe la urechi, cu oameni care încep să priceapă că e musai de mers și susținut pentru că merită.  E genul de echipă pe care o țară întreagă o susține necondiționat, pe care ajunge să o iubească o țară întreagă dacă face performanță. Nu e nimic de plastic, nimic de suprafață. E doar o imensă bucurie.

CSM București este un cu totul și cu totul alt gen de echipă. Una care se vrea cu ștaif, una născută din izvorul nesecat al bugetului Primăriei București, plecată la drumul măreției direct de pe cai mari. S-a bătut cu Baia Mare până ce HCM a sucombat, a trăit nestingherită de nimeni, a cucerit maximum posibil la nivel de club, a schimbat antrenori, a schimbat jucătoare, a dat salarii incredibile, pe care nimeni în țara asta nu și le permite. Și asta pentru a câștiga tot și în fiecare an. Nu se poate însă chiar totul. Pentru că la meciurile de campionat îți vin 15 spectatori, iar la meciurile din Ligă umplii sala de 5.000 într-un oraș de două milioane. Uneori e nevoie și de întăriri de la junior, însă aproape de fiecare dată vezi oameni care vin pentru că dă bine, așa cum a fost și în Baia Mare în ultimul sezon. Și îmi aduc aminte de meciul cu Gyor, când primului suporter aflat la coadă la bilete I s-a spus sec, când s-a deschis casa, că nu mai sunt bilete. Apoi, au apărut vreo 17 tichete. Restul a fost pentru Ică, Lică și Vlădică, prietenii și piloșii.

Acum aud că dl Bogdan Vasiliu a fost foarte nervos după meci și ca Helle Thomsen și-ar putea pierde postul. Șeful handbalului la CSM a fost nemulțumit de Thomsen și de deciziile luate de aceasta.  Mă credeți sau nu, nu cred ca o să interese pe nimeni dacă Thomsen va fi data afară. Aproape pe nimeni din țara asta. Nimeni nu se întreabă la ce bani se vântură pe acolo. Lumea preferă să spună că este o echipă de plastic, de lego. Se strică o piesă sau se pierde, imediat este înlocuită. Căruțe de bani se plimbă, însă nu și caruțe de suflete. Oamenii se identifică și iubesc emoțiile, sentimentele.

Sincer, eu cred că CSMB va ajunge în Final Four și chiar îmi doresc asta. Sezonul trecut au fost în Budapesta mulți băimăreni la Final Four. Vor merge câțiva și acum. Ei o fac pentru că le este dor de handbalul de înalt nivel. Însă nu se duc să-și scuipe plămânii pentru o echipă de plastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here