HANDBAL – SCM Craiova se califică în finala Cupei EHF

362

SCM Craiova s-a calificat în finala Cupei EHF, după ce a terminat la egalitate cu Kastamonu Belediyesi, scor 18-18, în manșa retur din semifinale. În tur, oltencele câștigaseră în Turcia cu 23-22. Este prima finală europeană a Craiovei la ”jocurile de echipă”. În 1983, Universitatea Craiova s-a oprit în semifinalele Cupei UEFA la fotbal, după 0-0 și 1-1 cu Benfica Lisabona.

Vipers Kristiansand este a doua finalistă a Cupei EHF, după ce a eliminat Viborg la sfârșitul celor două manșe. După 31-34 în tur, norvegiencele au câștigat manșa retur cu 29-23. La Kristiansand evoluează jucătoare de mare valoare: portarul Katrine Lunde, interul Lin Jorum Sulland, Kristine Lunde Borgesen sau Emilie Arntzen.

Meciul de la Craiova n-a fost nici pe departe unul de buna calitate, dar ambele echipe au muncit din greu. Deși a avut aportul publicului propriul, craiovencele au intrat exagerat de timorate și cum treaba nu mergea grozav, “s-au tăiat” și mai mult. Nici nu e de mirare, pentru că, în afară de Valentina Ardean Elisei și Flori Stanciu, celelalte fete nu prea au experiența meciurilor de asemenea nivel. Este foarte bine că s-a reușit calificarea și suntem convinși că meciurile cu Vipers vor fi mult mai atractive, deoarece nordicele joacă un altfel de handbal, mult mai spectaculos.

SCM Craiova – Kastamonu Belediyesi 18-18 (9-10)

  • Lung, Stanciu, Dumanska – portari; Rădoi, Trifunovic, Șelaru, Pricopi 2, Țicu 6, Popescu, Nikolic 2, Ardean Elisei 2, Tudor, Stoican, Klikovac 2, Vizitiu, Florianu 4. Antrenor: Bogdan Burcea
  • Rombescu, Nenezic – portari; Guler, Seric, Yilmaz, Aydin, Kotsina, Iskenderoglu 4, Elez 3, Uskova 5, Sinitsyna 1, Maric 5. Antrenor: Hakan Gunal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here