HANDBAL – S-a stins antrenorul Ion Milovan, cel care le-a descoperit pe Diana Puiu și Aneta Pârvuț

4461

Ion Milovan (născut în 26 aprilie 1949) a fost un jucător și antrenor de handbal, una dintre cele mai mari personalități ale sportului de performanță și handbalului din județul Mehedinți. Între anii 1958 și 1973 a fost jucător activ de handbal la Dinamo București, Știința Bacău (unde a fost antrenat de Lascăr Pană și a jucat alături de Petre Avramescu sau de Liviu Paraschiv) și la alte cluburi din Orșova și Drobeta Turnu Severin.

Din anul 1973 a fost antrenor la CSȘ Drobeta Turnu Severin, unde, timp de aproximativ 40 de ani, a condus una dintre performantele secții de handbal feminin din România, care a dat handbalului național și inernațional jucătoare cu nume sonore (Diana Puiu Lazăr, Gabriela Tănase, Florentina Trăistariu, Aneta Pârvuț Udriștioiu, Luana Șeitan).

Profesorul Ion Milovan a fost apreciat cu diploma de merit de către Comitetul Olimpic Român și Ministerul Tineretului și Sportului, fiind singurul antrenor emerit de sport din județul Mehedinți. Deși a fost antrenor de fete, Ion Milovan l-a dat handbalului românesc și pe Alexandru Buligan.

Din păcate, aventura sa în această viață s-a oprit aici. Să ne oprim o clipă și să-i mulțumim pentru ceea ce deja ne-a oferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here