HANDBAL – România U18 a debutat cu dreptul la Mondialul din Polonia

187

Naţionala de junioare U18 a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial din Polonia, după ce a învins Slovacia cu 22-21 (10-11). Echipa pregătită de Carmen Amariei nu a prins cea mai bună zi, dar a avut, în schimb, un portar de excepţie, Diana Ciucă.

România U18 a avut destul trac în prima partidă la Campionatul Mondial din Polonia, având o evoluţie cu lucruri bune, dar şi cu destule erori. În primele patru minute, fetele conduse de Carmen Amariei au ratat două aruncări de la 7 metri în primele 4 minute, prin Cace şi Vâlcan. Reversul medaliei, Diana Ciucă a intrat în meci cu mult curaj, fiind la un nivel foarte ridicat încă din primele 10 minute, când a şi parat două aruncări de la 7 metri.

Partida dintre România şi Slovacia a fost echilibrată pe tot parcursul celor 60 de minute, diferenţa maximă fiind de 3 goluri (17-14, min. 42). Adversara a intrat în avantaj la pauză, cu 11-10, în ciuda faptului că portarul a făcut minuni în multe momente (Ciucă a adunat 12 parade în prima repriză). Un gol marcat de Andreea Târşoagă cu eliminare la adversară a destabilizat puţin Slovacia (16-14, min. 41), tricolorele s-au desprins apoi la 3 goluri, dar după aceste reuşite au urmat mingi irosite cu seninătate (o minge scăpată din mână, forţare în atac şi un contraatac ratat) care au schimbat din nou cursul jocului.

Slovacia a egalat la 19-19 (min. 51) şi chiar a preluat conducerea în minutul 55 (20-19), cu toată opoziţia Dianei Ciucă, portarul care a parat şi a 5-a aruncare de la 7 metri. Pe final, România a reuşit să se adune la timp şi să revină la timp, după două aruncări de la 7 metri transformate cu siguranţă de Ioana Bălăceanu.

Naţionala U18 a câştigat cu 22-21, putând să se considere norocoasă, având în vedere că arbitrii au fluierat paşi în ultimele secunde la un contraatac al adversarei. În următorul meci, România va înfrunta joi Austria, care a luat locul Braziliei.

România – Slovacia 22-21 (10-11)

România: Chetraru, Ciucă – Bălăceanu 4, Cace 3, Coman, Popa 1, Bărăbaş 1, Vâlcan 4, Marin 3, Târşoagă 3, Jipa, Moraru, Stamin 2, Ilie, Pica 1, Lăscăteu. Antrenori: Carmen Amariei, Ildiko Kerekes Barbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here