HANDBAL pe plajă – ”Baia Mare Beach Handball Challenge”, inclus în circuitul european

512

După două ediţii de succes cu peste 400 de sportivi, 112 meciuri şi peste 15.000 de spectatori, Clubul Sportiv Marta aduce din nou plaja la munte, pentru cea de-a treia ediţie Baia Mare Beach Handball Challenge, care va avea loc în perioada 6-15 Iulie 2018 în Baia Mare.

Prima ediţie, realizată la nivel national, a deschis apetitul amatorilor de handbal clasic pentru handbalul pe nisip, acest sport fiind o premieră pentru Baia Mare şi România, organizatorii reuşind să realizeze în premieră un eveniment de o asemenea anvergură în ţară.

A doua ediţie a dus competiţia la următorul nivel, depăşind graniţa României, reuşind să atragă echipe precum naţionala de beach handball a Ucrainei. După un eveniment naţional şi unul internaţional, organizatorii au ţintit mai sus, cea de-a treia ediţie fiind la nivel european.

În acest an, organizatorii au obţinut afilierea evenimentului “Baia Mare Beach Handball Challenge” la Federaţia Europeană de Handbal, Baia Mare fiind inclusă în Circuitul European de Beach Handball. Astfel, întrecerea va fi gazda unei etape din cadrul European Beach Handball Tour, în cadrul căreia echipe din România, Europa şi din toată lumea se vor bate pentru câştigarea competiţiei. Noutatea la această competiţie o reprezintă punctajele pe care le vor primi echipele participante, urmând ca echipele cu cele mai mare punctaje să se califice la EBT Finals (Campionatul European Intercluburi) care va avea loc în anul 2019 în Polonia.

Evenimentul va cuprinde 4 competiţii şi va debuta pe data de 6 iulie cu o competiţie de beach handball pentru amatori care va dura 3 zile şi va avea două categorii: masculin şi feminin.

În 8-12 iulie, intră în scenă alte două sporturi pe plajă, volei şi fotbal. În 8-9 iulie, iubitorii de volei sunt aşteptaţi să se înscrie la cea de-a doua ediţie de beach volley, atât la categoria masculin cât şi feminin, urmând ca în 11-12 iulie să “intre în scenă” pasionaţii de fotbal.

În perioada 13-15 iulie. Beach Handbal revine pentru competiţia vedetă a evenimentului, etapa din cadrul European Beach Handball Tour, competiţie care încheie a III-a ediţie “Baia Mare Beach Handball Challenge”.

Pe lângă cele 4 competiţii, organizatorii au pregătit numeroase activităţi atât pentru cei mici cât şi pentru cei care vor să vadă spectacol şi să facă mişcare pe plaja de la munte, cum ar fi: reprezentaţii de karate, kangoo jumps, dansuri şi multe concursuri şi surprize.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here