HANDBAL – Nume noi la echipa de fete a CS Minaur – crasă lipsă de respect fața de băimăreni

2628
2017.09.27 Lubin Pilka Reczna Kwalifikacje do Mistrzostw Europy EHF 2018 Polska - Wlochy N/z Sylwia Lisewska Foto Pawel Andrachiewicz / PressFocus 2017.09.27 Lubin Handball 2018 Women's European Championship Qualification Poland - Italy Sylwia Lisewska Credit: Pawel Andrachiewicz / PressFocus

Acum o săptămână am discutat și noi cu conducerea clubului băimărean, pentru ca aflasem mai toate transferurile pe care CS Minaur urma să le perfecteze. Am fost rugat de mai multe persoane să nu scriu nimic, pentru că nu există încă acceptul de la împărăție (cel puțin ciudat că așa decurg lucrurile și acum), pentru că fetele mai au trei jocuri și trebuie să-și dea interesul în continuare. Așa am pățit cam de fiecare dată și mereu ne-am trezit cu noutățile la ceea ce știe deja toată lumea. Acest lucru nu se va mai întâmpla.

Am cerut dlui Daniel Kotecz să facă o conferință de presă, să anunțe ceva online, mai ales că transferul jucătoarelor din străinătate trebuia făcut până în 27 aprilie. Nu a fost făcut niciun anunț. Asta în măsura în care noi cunoșteam deja aceste transferuri, confirmate și telefonic. Băimărenii trebuie să afle din alte părți ce se întâmplă la ei în ogradă, în condițiile în care nu Digi, nu Prună și nici handbalvolei.ro nu plătesc bani pentru a ține această echipă, plus cea de băieți. Nu, la noi site-ul oficial e închis din 5 februarie, la fel și pagina de fb a clubului.

Nimeni n-a spus nici ca dl Nicolae Făt și-a dat demisia joi și că prerogativele sale au fost preluate de Ionuț Marta, la echipa de băieți. Ce era deranjant aici?

Acum vreo cățiva anișori, când toate știrile mergeau numai către un trust de presă (oamenii erau cam aceiași), am publicat un transfer al unei jucătoare de echipa națională înaintea tuturor. Apoi, am vorbit cu un domn din conducere la telefon, și am modificat ora de apariție a materialului tocmai pentru a nu-i face rău. L-am pus cu 10 minute după emm.ro, deși știrea trona pe site-ul nostru de 20-25 de minute.

CS Minaur Baia Mare a obținut matematic promovarea în prima divizie (aproape) și își construiește echipa în vederea noului sezon. Gruparea băimăreană a rezolvat transferurile a șapte jucătoare până în prezent, două dintre ele venind de peste hotare.

CS Minaur se va baza în noul sezon pe doi inter stânga din străinătate, macedoneanca Marija Shteriova și poloneza Sylwya Lisewska. Dacă prima este deja cunoscută în România, ea evoluând la Dunărea Brăila în acest sezon, Lisewska vine din Polonia, de la Start Elblag. În vârstă de 31 de ani, Lisewska se va afla la prima experiență în afara Poloniei.

Pe postul de inter dreapta, Minaur a transferat-o pe cehoaica Helena Rysankova, care a evoluat împotriva României la precedentul Campionat Mondial. Rysankova (25 ani) vine de la Cercle Dijon, din Franța, și este fostă campioană cu Banik Most, în Cehia. Este cu numarul 7 in echipamentul Cehiei.

Alte patru jucătoare au fost transferate de Baia Mare în perspectiva noului sezon, Oana Cîrstea – extrema stânga, Adriana Medvedova (ambele HC Dunărea Brăila) – portar, Sonia Seraficeanu (CSM Slatina) – extremă dreapta – și Yaroslava Burlachenko (HCM Unirea Slobozia) – pivot.

Domnii de la handbalvolei.ro nu au dat nimic despre posibilitatea ca Alexandra Mihaela Orșivschi (CSM Bistrița) – extremă stânga – să vină la CS Minaur. Vorbesc unii că pot veni „la pachet” de la Timișoara Didi Hrimiuc (pivot) și Georgiana Predoi (inter stânga).

Mai trebuie sa spunem că sunt și fete din lotul vechi care vor rămâne la CS Minaur pentru următorul sezon – Cristina Enache, probabil și Andreea Năstasă, Cristina Andrița, Iulia Poradnyk, Iulia Zaremba, Oana Bondar, Andreea Lipară. De asemenea, e posibil ca din toamnă încolo să o vedem din nou pe Luciana Marin Popescu în echipamentul de joc al echipei noastre.

Să mai spunem că echipa CS Minaur va fi antrenată de Costică Buceschi și Magdalena Kovacs.

 

3 COMENTARII

  1. La modul la care se desfasoara lucrurile,echipa de baieti devine mai putin importanta.
    La baieti nu se cunosc transferurile pentru viitorul campionat?
    scuze….nu se anunta nimic ca sa-si pastreze interesul baietii pina la sfirsit??
    mergem in directia buna….la anul in play-out??

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here