HANDBAL – Meci amical: CS Minaur se impune în fața naționalei de junioare

1022

Dupa două jocuri amicale în compania echipei din De­brecen, CS Minaur a disputat un prim amical cu spectatori în sauna sporturilor din Baia Mare. S-a jucat tot fără tricouri și tot fără numere, de ambele părți, însă nu acesta a fost scopul pentru care s-a jucat. Ci pentru o pregătire cât mai bună.

Minaur și-a valorificat plusul mare de experiență și forță, impunându-se cu 30-21 (17-10), după un meci în care a intrat toată lumea în teren dintre cele apte.

La Minaur n-au jucat: Medvedova (a stat pe bancă – în civil), Lipară (încă nerefăcută complet), Șteriova (își rezolvă actele) și Argyelan (la Constanța, la Naționalele de beach handball). Au evoluat însă  celelalte jucătoare prezente în lot.

Interesant este că poarta noastră a fost apărată de Cristina Enache (pe care o știam la Rijeka, la Mondialele Universitare), de Andreea Nastasă și de Flavia Vulturar Matei, fostă jucătoare la HCM Baia Mare. Flavia nu are vreun contract semnat, ea doar vine din când în când.

Naționala a condus o singură dată, în chiar primul minut, după un gol marcat de Târșoagă, după care Minaur s-a desprins pe măsura trecerii timpului: 3-1 (5), 4-2 (8), 9-5 (17), 11-6 (19), 14-8 (26), 17-10 (pauză). Nu s-a schimbat foarte mult jocul după reluare, indiferent de cine a intrat în teren (la ambele echipe). CS Minaur a fost puțin peste, a marcat, a trecut și de 10 goluri, pentru ca în final să fie 30-21.

Fetele conduse de Carmen Amariei vor juca din 7 august la Campionatul Mondial din Polonia. Pentru naționala feminină U18 este Mondialul de încălzire pentru turneul final găzduit de România peste doi ani la categoria tineret.

Naționala de junioare este la Satu Mare, unde efectuează ultima parte a pregătirii înaintea Mondialului programat în perioada 7-19 august.

Lotul României pentru Campionatul Mondial

Portari: Andreea Chetraru (CSM București), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea / HCM Craiova), Ioana Ugran (Olimpic Tg. Mureș)

Extreme stânga: Roberta Stamin (Chimia Rm. Vâlcea), Marina Ilie (Steaua)

Interi stânga: Andreea Târșoagă (Olimpic Tg. Mureș), Patricia Moraru (CSM București), Diana Lăscăteu (CSM București)

Centri: Monica Bărăbaș (Olimpic Tg. Mureș), Denisa Vâlcan (CSS Tulcea), Andreea Popa (Rapid)

Interi dreapta: Amalia Coman (CSM București), Ioana Bălăceanu (ACS Transilvania Bra;ov), Miruna Pica (U Cluj)

Extremă dreapta: Adina Cace (ACS Amy Slatina)

Pivoți: Daniela Marin (CSȘ 2 București), Ana Maria Mincu (HCM Craiova), Ștefania Jipa (CSM București)

Staff tehnic: Carmen Amariei, Cristian Preda, Ildiko Barbu Kerekes.

CS Minaur – Lotul Național de junioare: 30-21 (17-10)

CS Minaur: Cristina Enache (7 intervenții), Andreea Nastasă (8 intervenții), Flavia Matei (3 intervenții, a apărat un 7m) – Cristina Andrița 1/1, Sylwia Lisewska 4/5 (unul din 7m), Yulia Poradnik 1/2, Luciana Popescu, Andreea Tecar 4/4, Oana Bondar 5/7, Yulia Zaremba 3/3, Alexandra Orșivschi 2/3, Yaroslava Burlacenko 0/1, Sonia Seraficeanu 6/7, Helena Rysankova 1/5, Oana Cîrstea 3/5. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

Aruncări de la 7m: 1-8 (transformate: 1-6)

Minute de eliminare: 2-4

CS Minaur va juca in 3 și 4 august alte două  meciuri de pregătire, cu Alba Fehérvár KC (locul 8 în sezonul precedent în prima ligă din Ungaria).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here