HANDBAL MASCULIN – Minaur Baia Mare se va reuni în 15 iulie, sub comanda francezului Stephane Plantin (FOTO)

140

Zvonurile s-au adeverit. Francezul Stephane Plantin este noul antrenor al echipei de handbal masculin CS Minaur Baia Mare. Pentru a prelua echipa maramureșeană, acesta a lăsat Nancy Metropole Handball, formație aflată în cel de-al doilea eșalon handbalistic din Hexagon.

Stéphane Plantin este născut în Vitry-sur-Seine, are 47 de ani. Este un fost jucător francez de handbal internațional, care a evoluat pe postul de extrema dreaptă. Cu echipa Franței, el a fost campion mondial 2001. La capitolul echipe de club, a petrecut cea mai mare parte a carierei sale profesionale la Toulouse Spacer, cu care a câștigat Cupa Franței în 1998.

Sub comanda francezului, luni, 15 iulie, la ora 17.00, va avea loc reunirea jucătorilor secției de handbal masculin a CS Minaur Baia Mare, în vederea începerii pregătirilor pentru noul sezon. În zilele de 16 și 17 iulie va avea loc vizita medicală, iar vineri un antrenament de testare fizică. Vor urma sesiuni de antrenament pe plan local.

Luna august va debuta în forță cu meciuri de pregătire. În 2-3 august va avea loc un turneu la Turda (tip Final Four), la care vor participa Potaissa Turda, Poli Timișoara, CS Minaur Baia Mare și CSM Reșița. În 2 august, Minaur va întâlni Timișoara, apoi, în funcție de rezultat, va juca pe 3 august finala mare sau finala mică. În perioada 8-9 august, echipa maramureșeană va participa la un turneu în Budapesta. Minaur va juca împotriva echipelor maghiare Ferencvaros Budapesta (locul 8 ediția trecută) și Balatonfuredi (locul 4) Până la startul sezonului vor mai fi și alte partide de pregătire, în funcție și de ceea ce va dori antrenorul.

# Lotul CS Minaur Baia Mare
În linii mari, lotul echipei masculine este stabilit, conform site-ului oficial.
Portari: Ionuț Ciobanu (vine de la CSM București), Adrian Țenghea, Răzvan Apostu
Extremă stânga: Daniel Bera (CSM București), Sergiu Makaria, Milan Kotrc (Bergischer)
Inter stânga: Alexandru Csepreghi, Tudor Botea
Centru: Janja Vojvodic (Vardar Skopje), Călin Căbuț, Andrei Buzle (Academia FC Barcelona), Erik Pop
Inter dreapta: Vojislav Brajovic, Daniel Mureșan
Extremă dreapta: Tomas Cip (Tatran Presov), Georgel Haiduc
Pivot: Albert Cristescu, Mihai Bușecan (HC Buzău), Robert Nagy, Teo Coric (Metalurg Skopje)
Antrenori: Stéphane Plantin (de la Grand Nancy Métropole Handball – în liga a doua franceză) – antrenor principal, Alexandru Sabău – antrenor secund.

Cătă ȚINEGHE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here