HANDBAL – Liga Zimbrilor: Unde va merge CS Minaur, în 5-6 sau în 7-8?

495

5-6 sau 7-8. Acestea sunt locurile pentru care se poate bate CS Minaur la finalul acestui sezon, în funcţie de rezultatul meciului decisiv cu SCM Poli Timişoara de joi, 10 mai.

Un deznodământ pe care îl prevedeam la începutul sezonului, dar la care am fost „ajutaţi” de desfiinţarea echipei din Odorhei, fără de care nu am fi ajuns în 1-8. De altfel, echipa din Odorhei a avut mai multe puncte decât Minaur la final, deşi a disputat cu 11 meciuri mai puţin.
Minaur a făcut miercuri dimineaţă un antrenament, după care a plecat spre Timişoara. Jucătorii cu probleme mai vechi de sănătate nu au fost recuperaţi, iar Yurii Pop are dureri la gleză. Nu va juca nici Răzvan Pop, care are probleme la tendonul lui Ahile şi care, se pare, va pleca de la Minaur la finele acestui sezon.

CS Minaur: Alexandru Bucătaru, Răzvan Apostu, Răzvan Pop (un gol) – Robert Nagy (6), Nikola Lazic (52), Andrei Popescu (47), Daniel Mureşan (57), Yurii Pop (12), Mihai Buşecan (13), Călin Căbuţ (74), Georgel Haiduc (52), Pierre Yves Ragot (110), Tudor Marta (37), Bogdan Mihai (2), Alexandru Sabou (58), Alin Cîmpan (36), Albert Cristescu (51), Iulian Halcă (47), Milos Dragas (100), Uros Vilovski (63). Antrenor Raul Fotonea.

Poli Timişoara: Adam Savic (2 goluri), Zlatko Daskalovski (un gol), Răzvan Vîlceanu – Andrei Păiuş (5), Milos Orbovic (129), Krsto Milosevic (100), Vuk Milosevic (52), Denis Neamţu (5), Marko Lasica (41), Leonard Ştefan (13), Filip Marjanovic (158), Didi Hrimiuc (54), Flavius Cîmpan (67), Alina Şania (67), Cristian Fenici (79), Andrei Santeiu (26), Ionuţ Uruianu. Antrenor Pero Milosevic.

Antrenorul principal Pero Milosevic a explicat pentru portalul clubului timişorean că „am vrut să încheiem disputa după două jocuri, am avut şanse să terminăm la egalitate în 60 de minute, dar nu am dat gol în ultimele cinci oportunităţi pe care le-am avut. Portarul lor, Bucătaru, a fost fenomenal, apărând de fiecare dată. Sunt mulţumit pentru modul cum au luptat băieţii, dar totul se decide joi la Timişoara. Sperăm că până atunci să-l putem folosi şi pe Vuk Milosevic, care a început antrenamentele, dar nu e încă la un nivel fizic foarte bun după o lună şi jumătate de absenţă. Şi Minaur îl va recupera probabil pe Dragas, aşa că trebuie să ne mobilizam. La noi, Santeiu a primit o lovitură, dar cred că îşi va reveni. Avem o rotaţie scurtă, însă vom lupta în meciul trei aşa cum se întâmplă şi în celălalt meci dintre Constanţa şi Călăraşi.”

Play-off faza a doua
Semifinale 1-4
Steaua Bucureşti – CSM Bucureşti: 21-25 şi 28-25
Meciul decisiv se va disputa joi, 10 mai, de la ora 20.00, în direct la Digi şi Telekom.
Potaissa Turda – Dinamo Bucureşti: 25-26 şi 27-32; scor general 0-2 şi Dinamo este calificată în finală

Semifinale 5-8
SCM Politehnica Timişoara – CS Minaur Baia Mare: 32-26 şi 27-29
Meciul decisiv va fi joi, 10 mai, ora 17.00, sala „Constantin Jude” din Timişoara. Arbitri: Alexandru Constantin (Bucureşti) şi Laszlo Gal (Harghita). Obs. Adrian Lupşa (Reşiţa) – jocul nu este transmis la TV
AHC Dobrogea Sud Constanţa – Dunărea Călăraşi: 30-23 şi 22-24
Meciul decisiv va avea loc joi, 10 mai, ora 17.30, la Constanţa. Arbitri: R. Iliescu şi P. Manea (Bucureşti) – în direct la Digi şi Telekom

După disputarea jocurilor de joi vor urma ultimele dueluri din acest campionat, cel pentru locurile de clasament. Primele jocuri din ultima fază vor avea loc începând cu joi, 17 mai. |n mod cert, indiferent de adversarul pe care îl va întâlni sau pentru ce loc va juca va disputa meciul decisiv (dacă va fi cazul) în deplasare.

CS Minaur a avut un sezon greu de tranziţie, de la Divizia A la Liga Zimbrilor, pentru că nu trebuie să uităm că suntem o nou-promovată. Evoluţiile din deplasare au fost modeste, Minaur reuşind o singură victorie afară în campionat, la Făgăraş. Am intrat cu noroc în 1-8, dar în Cupa României am muncit bine, terminând sezonul pe locul al treilea, după victorii la Dinamo şi la Turda (în deplasare), o semifinală pe muchie de cuţit cu Timişoara şi un joc pentru locul 3 câştigat în faţa Stelei.
Sigur că nu uităm şi că suntem singura echipă care a pierdut la Poli Iaşi, că am luat nişte scoruri ruşinoase în deplasare (mai ales la CSM Bucureşti), că Baia Mare nu mai este echipa unde speranţele oaspeţilor de a lua puncte se opresc la gară.
Echipa de băieţi a CS Minaur pentru sezonul ce vine începe să prindă contur. Până în acest moment a fost antamat un singur jucător străin (mai este un loc sau altele însă pe baza criteriilor impuse – asta înseamnă jucători scumpi). E vorba de interul dreapta Vojislav Brajovic (24 ani, de la Metaloplastica Sabac). Alte două nume noi va avea CS Minaur din sezonul ce vine: Alexandru Csepreghi (inter stânga, Creteil – liga a doua din Franţa) şi Adrian Ţenghea (portar – a activat la Potaissa Turda, iar după ce a venit Irimuş a plecat la HC Vaslui).
Călin Căbuţ va mai rămâne încă trei ani la CS Minaur şi va fi unul dintre jucătorii care vor acoperi postul de centru. Se discută în continuare şi cu jucatorii care fac parte din lot în acest moment, punându-se accent pe cei tineri. Vor fi promovaţi şi doi jucători de la echipa a doua: extrema stângă Sergiu Makaria şi pivotul Adrian Dedea.
Vor pleca mai mulţi jucători: Alex Bucătaru (Cesson – Franţa), Vilovski (în Ungaria), Dragas (la Timişoara), Răzvan Pop, Lazic, poate şi Ragot.

1 COMENTARIU

  1. Sa nu uitam nici faptul ca Fotonea se afla la echipa de 2 ani,timp suficient ca un antrenor sa dovedeasca ce poate.Din pacate neputinta a transmiso prin viu grai “jucam la siguranta sa nu luam 100 “.
    Iar faptul ca suntem o nou promovata nu tine in conditiile in care in lot au fost de la inceput 9 jucatori care in 2015 au fost campionii si au cistigat cupa.
    Toate astea…. plus multe altele arata ca nu va fi suficient sa aducem numai jucatori pentru sezonul viitor, a venit vremea sa incercam si un alt antrenor,poate unul cu mai mult CURAJ !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here