HANDBAL – Liga Zimbrilor – Mergi la victorie, dar trebuie să și poți

526

Nu este deloc ușor să-ți propui să câștigi pe terenul Stelei atâta vreme cât n-o poți bate pe teren propriu. Minaur este departe de obiectivul propus, acela de a termina între primele opt și a participa la play-off. După acest meci, Minaur va juca tot în deplasare, marți, la Constanța, dar nu mai vorbim despre televizări sau alte povești pentru că apar revizii tehnice sau alte nejustificări.

Pe site-ul oficial al clubului se spune că jucătorii sunt sănătoși, contrar zvonurilor apărute în spațiul public. Dacă a apărut ceva în spațiul public și nu e bine, tu te aperi spunând că ăilați nu au dreptate. De ce să te cred pe tine și să nu-i cred pe ceilalți? Că nici unul n-ați venit cu argumente. Apoi, vedem că Minaur “urmărește un plan de pregătire pe parcursul unui ciclu olimpic”. Asta chiar mi-a plăcut. Ce legătura are ciclul olimpic cu povestea de la Minaur? Sezonul trecut a fost unul de legătură, de revenire la prima ligă. Apoi, sezonul ăsta, s-a spus că obiectivul este calificarea în play-off. Atât. Nu medalii, nu cupe europene. Nu, play-off. Nu Cupa României, de unde am plecat în sferturi, cu un meci pierdut la aruncări de la 7m, cu Timișoara.s

Momentan, suntem pe locul 9, la patru puncte de Focșani și la șase de Dinamo, plus că ambele au un meci mai puțin disputat. Mai sunt încă 10 etape de jucat și putem încă ajunge în top, chiar dacă este foarte greu.

Steaua ne-a bătut pentru că este mai bună decât noi. Ne-a bătut și acasă la noi, ne-a bătut și pe terenul ei. Nici acolo nu e tocmai cea mai bună stare, cu băieți venind de la Campionatul Mondial, cu meciuri suplimentare în cupa regională. Prima parte a jocului a fost ceva mai echilibrată, am condus și noi o dată, dar Steaua a mărit puțin tempoul și s-a distanțat la patru goluri până la pauză. După reluare “militarii” limita de scor s-a menținut între 3 și 6 goluri în general, iar Steaua s-a impus cu 31-26.

Steaua București – CS Minaur Baia Mare: 31-26 (17-13)

  • Sala din Chaijna; cca 400 spectatori
  • Au arbitrat: Ioan Barbu – Adrian Manafu (București). Obs. Octavian Pripas (Râmnicu Vâlcea)
  • Aruncări de la 7m: 2-4 (transformate: 2-3; a ratat Csepreghi). Minute de eliminare: 16-6
  • Steaua: Mohsen Babasafari (un gol), Merlă – Vujic 6/9, Grbovic 4/4, Aslanian 4/5, Florea 4/5 (2 din 7m), Georgescu 4/9, Vegar 3/6, Roșu 2/2, Johannson 1/1, Krsto Milosevic 1/1, Răpciugă 1/2, Becheru, Constantina. Antrenori: Ovidiu Mihăilă și Ștefan Laufceac
  • Minaur: Țenghea (un gol), Apostu – Csepreghi 8/13 (3 din 7m), Vujadinovic 3/4, Căbuț 3/4, Brajovic 3/7, Cristescu 2/3, Haiduc 2/4, Marta 2/5, Mureșan 1/1, Botea 0/2, Ștefan 0/1, Popescu, Y. Pop, Szabo. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

1 COMENTARIU

  1. Daca nu se schimba urgent antrenorul, play out-ul ii asteapta! Dar pe cine sa aduci la mijloc de campionat? Daca nu l-au vrut pe Sandu Iacob in vara, mai era o sansa cu Adi Petrea. O sa ii depaseasca si Fagarasul si vor termina pe 10. Cu lotul actual si un antrenor foarte bun, trebuia sa aiba obiectiv locurile 1-4. Ca doar nu are Calarasi-ul in lot mai valoros! Dar lasa, ca merge si asa, usurel, mediocru, dar nu acesta e spiritul Minaur!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here