HANDBAL – Liga Zimbrilor – Egal între Minaur și Turda; Radu Iliescu, du-te și predă echipamentul

311

Mădălina a fost la meci și am promis că voi fi calm și că voi încerca să fiu cât mai obiectiv. Minaur și Turda au stat să se termine meciul de volei, apoi au mai stat să ascultăm noul imn al CS Minaur (instalația de sonorizare este la fel de bună ca și cea de brad frumos – fără a avea vreo vină cei care au cântat), apoi am avut o prezentare a echipelor. O micuță pauză, pentru că lumina s-a stins și crainicul nu putea citi numele și numerele jucătorilor.

Până la urmă, hai că e și meciul de jucat. Penultimul în acest an pe teren propriu (mai este unul în Cupă, cu Călărași, duminică viitoare). Turda, echipă puternică, cu destui jucători la lotul național, dar în formă mai slabă decât sezoanele precedente. Baia Mare a avut un meci extrem de important, care îi poate asigura prezența în play-off. Pentru că e cam musai să batem acasă, deoarece din deplasare aducem numai colecții de timbre (dovedit).

Doresc să-l fac ușor cunoscut pe dl Radu Iliescu, adică nenea ală mai mic de înălțime, care nu cunoaște regulamentul și care a fluierat constant împotriva Băii Mari. Celălalt, Doru Pascu Manea, a fost infinit mai moderat. Nu mă străduiesc să ofer link-uri, pentru că nu mă interesează, însă scrieți pe google numele lui și vedeți că numai de bine se spune despre el în primele materiale.

Nenea ăsta, pe lângă faptul că a economisit nervii oaspeților tot meciul, a avut și o decizie monstruoasă la ultima fază. Adică, el dădea faul la jumătatea terenului, deși ar fi fost așa cum s-a dat până la urmă: 7m, cartonaș roșu, cartonaș albastru (pentru a explica ce a fost acolo). Noroc că știa observatorul regulamentul și a fost acordată aruncarea de la 7m, transformată de Popescu. Asta a adus un punct pentru gazde. Dle Pascu, schimbați-vă perechea, Iliescu acesta vă duce în jos. Și așa ați ajuns pe lista EHF cum ați ajuns, și așa a fost nevoie să vă faceți operații să slăbiți pentru a putea merge la zona EHF.

Spectatorii își amintesc câteva faze: aruncă Brajovic la poartă, balonul e atins de un jucător de la Turda, turdenii rămân pe semicerc, numai Manea sprintează spre poarta noastră. Rezultatul? Mingea la oaspeți. Căbuț înscrie după un frumos dribling, fără a face pași, fiind și ținut de tricou. Ce se dă? Un 9m. Csepreghi aruncă la poartă, apărare clară în semicerc, nu se dă nimic, contraatac Pavel, forțare în atac, nu se dă nimic, noroc că scoate Markelau. Și altele și altele, plus faza din ultimele secunde.

Ambele echipe au luptat așa cum scrie la carte și au încercat să-și apropie victoria. |n prima parte s-au și marcat multe goluri, dar ritmul a fost foarte intens. Interii ambelor echipe au aruncat mult și au și marcat. Aproape tot meciul Minaur s-a dus după Turda, încercând să egaleze sau să preia conducerea. Au fost și momente în care am  condus, însă n-am putut ține de rezultat. Țenghea a apărat bine prima parte, iar în partea a doua s-a început cu Markelau. La început n-a prea prins, însă și-a ieșit și Țenghea “din mână”, certându-se puțin cu Fotonea (noi n-am înțeles schimbarea). N-am înțeles mai multe, dar nu e treaba noastră, că nu răspundem noi de rezultat. Ne-am temut și la penultima faza, în care am intrat cu 7 în teren și aveam nevoie de gol. Am pierdut mingea în teribila aglomerare, dar a ieșit bine. Se putea arunca spre poarta goală, dar nu e obligatoriu să o și nimerești, plus că Turda a decis să joace ultimele secunde la trecerea timpului, Horațiu Gal având și un time-out la dispoziție.

Finalul a fost extreordinar de interesant: Brajovic înscrie pentru 26-26 (53.54), apoi Mureșan este eliminat (54.23). Turda cere time-out, Ghiță se grăbește și aruncă peste poartă (54.35). Brajovic înscrie din nou, 27-26 (55.54), dar Pavel egalează foarte repede: 27-27 (56.12). Avem atacul și Căbuț scoate un 7m (cu o fază înainte, la o acțiune aproape identică, nu s-a dat 7m la Csepreghi). Alex trimite în bară din 7m, iar Cântec înscrie: 27-28 (58.01). Ștefan înscrie, Iliescu vede “căzută” (în 95% din cazuri arbitri acordă gol).Apoi aruncă Brajovic și Szopka prinde. Atac de 43 de secunde, se ia și time-out și totuși se pierde mingea. Minaur pleacă pe contraatac, pas pentru Căbuț la jumătatea terenului, acesta vrea să dea drumul la joc, este faultat de Rotaru și vin apoi toate sancțiunile. Doar după ce a hotărât observatorul Vasile Pavel. Popescu înscrie și ambele echipe au câte un punct mai mult în cont.

CS Minaur Baia Mare – Potaissa Turda: 28-28 (16-16)

  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană”; cca 1.500 spectatori
  • Arbitri: Doru Pascu Manea și Radu Iliescu (București). Obs. Vasile Pavel (Buzău)
  • Aruncări de la 7m: 7-2 (transformate: 6-1; au ratat: Csepreghi / Ghiță). Minute de eliminare: 4-8
  • Minaur: Țenghea (9 intervenții), Markelau (4 intervenții, a apărat și un 7m) – Nagy, Makaria, Botea, Popescu 3/3 (3/3 din 7m), Mureșan, Y. Pop, Vujadinovic 2/2, Căbuț 1/2, Haiduc 5/7, Szabo, Brajovic 5/9, Ștefan 2/2, Csepreghi 9/14 (3/4 din 7m), Cristescu 1/1. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou
  • Potaissa: Irimuș (2 intervenții), Szopka (5 intervenții), Fleșer – Cântec 6/8, I. Rotaru 3/3, R. Lazăr 2/3, Thalmaier 3/4, Savic, Ghiță 6/11 (1/2 din 7m), D. Pop 0/1, Talaș, Iancu 2/2, Pavel 5/6, Ștef, Szoke 1/1, Ignat. Antrenor: Horațiu Gal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here