HANDBAL – Liga Zimbrilor – Campioana Dinamo a condus 8 secunde în fața tinerilor de la Minaur

572

Semne de întrebare înaintea meciului cu Dinamo. Minaur s-a dus fără Csepreghi, Mureșan, Marta, Markelau sau Vujadinovic, odihniți pentru meciul cu Călărași din Cupa României. Sau pentru cel de campionat cu Buzău? Nu știu și nici nu are importanță. Campioana en-titre, Dinamo, echipă care joacă în continuare în Liga Campionilor, după prima fază a grupelor, a avut și ea niscaiva absențe, dar n-am crezut nicio secundă că poate rata victoria.

Dinamo a condus opt secunde în acest meci. Doar opt secunde. De la golul lui Kuduz din min. 59.50 până la reușita lui Cristescu cu două secunde înainte de final. În rest, Baia Mare a fost cea care e impus ritmul, care a condus în prima repriză la șase goluri și în cea de-a doua la cinci goluri diferență. Care a condus tot meciul. Fără îndoială este cel mai bun meci făcut de Minaur în deplasare în acest sezon. Păcat că nu s-a obținut trei puncte, pentru că ar fi fost meritate. Plus că s-ar fi deblocat și mentalul în ceea ce privește succesul pe teren străin.

Minaur a început cu mult curaj meciul și a condus de la început. Mai mereu am crezut că Dinamo va veni peste echipa noastră, dar ne-am apărat bine și Țenghea a scos cam tot ce se putea scoate (probabil, cel mai bun de pe teren). În min. 16 scorul era neverosimil: 5-11. Facem niște prostioare și Dinamo înscrie de patru ori la rând: 9-11 (21). Rămânem în avantaj, 10-13 (23), 13-15 (26), 15-16 (pauză).

Partea a doua este similară cu prima, cu Minaur atacând curajos și distanțându-se treptat. Sunt și niște faze pe care arbitrii le judecă aiurea, una dintre ele fiind colosală: Alouini îl faultează pe Căbuț și îl trântește de pământ (complet aiurea la 13-14 m) – se acordă dublă eliminare (Călin n-avea bască). Avem 17-21 (39) și 21-26 (46). Constantin Ștefan cere time-out. Luăm patru goluri la rând și antrenorii noștri nu opresc jocul: 25-26 (50). Haiduc înscrie, apoi Y. Pop trimite de pe semicercul propriu spre poarta goală, dar ratează. Kuduz forțează, se dă 7m și Negru înscrie. Apoi Kuduz egalează la 27 (52.40). Intră bine de tot în rol Brajovic care punctează de trei ori, în timp ce Dinamo răspunde prin Negru: 28-30 (55.49). Kuduz înscrie, se dă forțare la Căbuț, iar Szasz egalează: 30-30 (57.32). Pop este eliminat gratuit, pentru că a căzut prost Szasz. Popescu aruncă telefonat la poartă, apoi Țenghea prinde la Zulfic. Brajovic trimite în bară (59.07), iar Dinamo înscrie prin Kuduz (59.50). Fotonea cere o schemă și echipa o aplică, finalizarea aparținându-i lui Cristescu: 31-31 și punct cât casa obținut în deplasare.

Dinamo București – CS Minaur Baia Mare: 31-31 (15-16)

  • Sala “Dinamo” din București; cca 400 spectatori
  • Au arbitrat: Gabriel Badiu – Ionuț Barbu (Cluj Napoca). Obs. Ion Aldica (Bistrița)
  • Aruncări de la 7m: 3-5 (transformate: 2-5; a ratat Zulfic). Minute de eliminare: 8-10
  • Dinamo: Missaoui (3 intervenții), Saeid (7 intervenții) – Kuduz 5, Gavriloaia 3, Zulfic 4 (unul din 7m), Descat 4, Alouini 4, Acatrinei 3, Komogorov 3, Szasz 2, Negru 3 (unul din 7m), Mousavi 1, Șandru. Antrenori: Constantin Ștefan și Sebastian Bota
  • Minaur: Țenghea (20 intervenții), Apostu (a apărat un 7m) – Brajovic 6, Popescu 5 (5 din 7m), Căbuț 4, Makaria 5, Haiduc 5, Botea 4, Cristescu 2, Ștefan, Nagy, Yuri Pop, Oargă, Szabo. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here