HANDBAL – Liga Zimbrilor – Călărași pierde la “masa verde”

395

Reunitã pe 6 februarie, Comisia Centralã de Apel din cadrul FR de Handbal a decis să respingă ca nefondat apelul formulat de clubul Dunărea Călărași împotriva hotărârii Comisiei Centrale de Disciplină din 4 decembrie 2018.

Potrivit acestei hotărâri, Dunărea Călărași a pierdut la “masa verde” partida disputată la Turda pe 22 noiembrie în cadrul etapei a XI-a a Ligii Zimbrilor. Gruparea ardeleană a contestat dreptul de joc al sârbului Radojkovic și al muntenegreanului Pejovic în meciul câștigat pe teren de echipa oaspete cu 29-26. În aceste condiții, Călărași cade pe locul 6 în clasament, cu 30 de puncte, în timp ce Turda rămâne pe locul 3, dar are 39 de puncte, la egalitate cu HC Dobrogea Sud Constanța și la un punct de lidera CSM București.

„Dacă toate autoritățile sportive, pe latură juridică, au decis același lucru, consider că este decizia corectă. Din păcate, multe alte echipe au fost păcălite de către cei de la Călărași de-a lungul campionatului, până la momentul la care noi am descoperit neregula. Regulamentul spune că poți contesta cel târziu la 10 minute după meci, iar noi am făcut-o. Restul echipelor nu au știut despre aceste mașinațiuni făcute de Călărași, prin care au fost lezați toți competitorii din Liga Zimbrilor, creându-și un avantaj neloial. Considerăm că sancțiunea este prea blândă, dar atât prevede regulamentul. Călărași merita o sancțiune mai drastică, dar ne mulțumim cu ce s-a dat. Au făcut-o cu bună știință, chiar eu i-am atras atenția lui Eremia Pârâianu înainte de meci că nu au dreptul să îi folosească pe cei doi jucători, dar ambițiile personale trec dincolo de limitele regulamentului la unii dintre competitorii noștri. Orice astfel de acțiune atrage consecințe, care se văd din hotărârea a trei instanțe ale FR de Handbal – Comisia de Competiții, Comisia de Disciplină și Comisia de Apel, aceasta din urmă independentă, formată din juriști veritabili, care au considerat la fel ca prima instanță. Speram ca, pe viitor, să nu existe și alte echipe care să urmeze exemplul celor de la Călărași, fiindcă, dacă vrem să avem o competiție corectă, regulamentele trebuie respectate”, a declarat președintele Potaissei Turda, Flaviu Sâsâeac, pentru handbalmania.ro.

Dacă vă întrebați: da, cei doi au jucat și împotriva Minaurului, iar dacă n-au fost în regulă în etapa 11, sigur nici în etapa a doua din tur n-au fost.

1 COMENTARIU

  1. Turda este si a fost fruntasa in campionat cu un lot format preponderent din romani fara valoare individuala peste Minaur (probabil cu exceptia portii si a apararii, dar si asta se invata daca ai antrenor bun). Ce are superior Minaurului? Parerea mea: antrenor si echipa tehnica. Inca o dovada in plus…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here