HANDBAL – Liga Zimbrilor – Atac minunat, apărare foarte slabă și înfrângere la Constanța

467

Teoretic, 33 de goluri marcate la un meci în deplasare ar trebui să fie destule. |nsă pentru asta trebuie să funcționeze și apărare, iar portarii să facă meci bun. Țenghea s-a descurcat binișor, în schimb apărarea echipei Minaur la Constanța a fost extrem de subțire. Și nu-i o noutate, deoarece doar Cluj și Bacău au primit mai multe goluri decât noi. Celebra poveste cu atacul ce câștigă meciurile și apărarea care câștigă campionatul (bine, nu e cazul la noi).

Indiferent ce o să se spună, tânărul Nagy a lipsit din nou și nimeni nu-i poate lua locul. Și este chiar enervant că se întâmplă asta. Minaur mai are nouă meciuri de jucat și șase puncte în spatele lui Dinamo (cu două meciuri mai puțin). Șansele de a prinde play-off-ul se reduc pe măsura scurgerii etapelor, ba chiar cred cu tărie că doar o minune mai poate aduce echipa noastră între primele opt. Din păcate, jucătorii și antrenorii nu i-au putut oferi un cadou frumos directorului general Ionuț Marta, care tocmai marți a împlinit 38 de ani.

Minaur a jucat bine la Constanța până la pauză, după care, din min. 35, de la 19-18, a primit cinci goluri la rând în cinci minute, iar aici s-a rupt jocul. “Marinarii” au schimbat liniile în partea a doua, semn că e greu să stai la un nivel bun fără o bancă puternică. După 2-0 în primele minute, Baia Mare înscrie de trei ori la rând și se menține la conducere destul de multă vreme, chiar și la două goluri: 7-9 (14). Apoi încasăm trei goluri la rând pentru că suntem surprinși în atac după ce Șundovski a încercat o apărare în cinci cu “zburător” transformată în funcție de ce se întâmplă în 3+3. Nu ne descurcăm cu om în plus (sancționați cu pasiv), nici în 7 la 6 (primim gol din poartă în poartă), dar nici nu pierdem mult, ba chiar ne menținem lângă gazde și la pauză se intră cu 17-16.

Nistor înscrie după reluare de două ori, Fotonea cere time-out, venim la 19-18, după care urmează cădere care a închis meciul. De la 24-18 (40), gazdele rămân bine în avantaj, merg și la opt goluri distanță, iar noi revenim atât cât se poate pe mâna lui Tudor Botea, care înscrie cinci goluri în ultimele 10 minute. E clar că nu la meciul ăsta s-a pierdut 1-8 (dacă s-a pierdut) au fost altele.

Mai avem de jucat acasă cu Timișoara (13 februarie), Făgăraș (27 februarie), Bacău (13 martie), CSM București (20 martie), Dinamo (3 aprilie) și în deplasare cu Suceava (20 februarie), Cluj (6 martie), Focșani (16 martie), Turda (27 martie).

Dobrogea Sud Constanța – CS Minaur Baia Mare: 39-33 (17-16)

  • Sala sporturilor din Constanța; cca 600 spectatori
  • Au arbitrat: Liviu Gheorghiu și Sebastian Hagiu (Vaslui). Obs. R. Chirvase (București)
  • Aruncări de la 7m: 6-7 (transformate: 5-7; au ratat: Crnoglavac / Csepreghi). Minute de eliminare: 12-6
  • Dobrogea: I. Iancu (8 intervenții, a apărat un 7m), Saldațenka (2 intervenții), Mitrevski (nu a intrat) – Crnoglavac 7/9 (2 din 7m), Chikovani 7/9 (2 din 7m), Kevic 4/4 (1 din 7m), Nikolic 4/6, Nistor 4/7, Vujovic 3/3, Mocanu 2/2, Mladenovic 2/2, Malinovic 2/3, Buricea 2/3, Markoski 1/1, Susanu 1/1, Csog 0/1. Antrenor: Zvonko Șundovski
  • Minaur: Țenghea (11 intervenții), Apostu (a apărat un 7m) – Csepreghi 10/17 (4 din 7m), Haiduc 7/8, Botea 5/7 (2 din 7m), Brajovic 3/7 (1 din 7m), Cristescu 2/2, Vujadinovic 2/3, Ștefan 2/3, Căbuț 2/4, Popescu, Mureșan 0/1, Szabo, Marta, Y. Pop. Antrenori: Raul Fotonea și Alexandru Sabou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here