HANDBAL – Liga Zimbrilor: Minaur și-a dat cu stângu-n dreptul în meci decisiv

1451

Foarte mult s-a complicat situația în ceea ce privește play-off-ul în Liga Zimbrilor. CS Minaur a terminat la egalitate (22-22) meciul de pe teren propriu cu CSU Suceava, iar acum sunt trei echipe care au șanse să prindă locul 8 la finalul sezonului regulat. Din care mai sunt două etape mari și late. Minaur are 28 de puncte, Suceava are 24, la fel cum are și Focșani. Interesant este ca Suceava are cele mai ușoare meciuri (sigur, nimic nu e bătut în cuie).

Minaur mai are de jucat în deplasare cu CSM București și acasă cu Timișoara; Suceava are meci acasă cu Dunărea Călărași și în deplasare la Vaslui. Focșani are acasă cu Steaua și în deplasare la Turda. Minaur, din punctul meu de vedere, rămîne favorită la ocuparea locului 8, pentru că un meci la fel de slab ca cel de joi nu prea mai are cum să facă. A fost cel mai slab meci acasă din acest sezon pentru echipa lui Fotonea. Minaur a arătat ca o cărută dichisită (cu un bronz la Cupa României), cu cai viguroși și cu direcții diferite de tras. Așa pare din tribună, că nu toată lumea trage în aceeași direcție.

Minaur a jucat slab pe faza de atac, adeseori penibil, mai ales în primele 10 minute din repriza secundă, când n-a marcat niciun gol. Am avut de minimum 7-8 ori atacuri în pre-pasiv, cu aglomerare pe centru. Nu mai vorbesc de greșelile de tehnică individuală de ambele părți, superficialitatea în numeroase faze de joc. Până la urmă, dacă ești profesionist cu adevărat, joci la fel si cu prima clasată și cu ultima clasată. Dacă pentru jucătorii de la Minaur sunt valoroase doar meciurile cu echipele fruntașe, atunci să nu ne mirăm unde suntem. Pentru că suntem departe de adevăr. Departe de tot. Și, mă bucur că Bucătaru (despre care am auzit că se duce în Franța – succes) a apărat la ultima fază aruncarea lui Tîrzioru, altfel acum eram cu toții și mai necăjiți.

Am asistat la un joc slab, de locuri fruntașe din liga secundă. Joc echilibrat în prima sa parte, cu numeroase ratări și cu Răzvan Pop, respectiv Tcaciuc, doi portari în zi bună. Am condus 3-1 (6) și zâmbeam gândindu-ne la victoria frumoasă și siguranța locului de play-off. Doar că meciul durează mai mult de 6 minute și, ce e mai important, joacă și cealaltă echipă. Suceava egaleaza la 4 (12), ba chiar ajunge să ne și conducă, 5-6 (16). Echilibrul se menține până la finalul primei părți, iar la cabine se intră cu 12-12 (am luat gol în penultima secundă și Cristescu a fost eliminat).

Partea secundă începe dezastruos pentru Minaur, care încasează patru goluri în 10 minute fără să înscrie niciunul. Mureșan sparge gheața în min. 40.36, apoi peste alte două minute înscrie Baican, de pe inter: 13-17 (43). Urmează o perioadă aiurea, cu pase greșite, forțări, angajamente aiurea, o accidentare a lui Cristescu și niște nervi buni în tribune. Pe acest fond, plus o aparăre 5+1, cu Yurii Pop sus, Minaur înscrie de trei ori la rând și dă speranțe. Jocul rămâne foarte echilibrat, dar Suceava conduce. Egalăm la 20 (54.50) și Șoldănescu este eliminat. Suceava stă mult în atac, este și în prepasiv, Tîrzioru aruncă, Bucătaru scoate în aut de margine. Până la urmă, Baican înscrie de pe pivot: 20-21 (56.34). Nu trec decât 10 secunde și Căbuț egalează: 21-21. Tîrzioru pasează greșit pentru Baican (57.16), apoi Căbuț se grăbește să arunce la poartă (57.52), iar pe faza a doua înscrie Ciubotariu: 21-22 (58.15). Jucăm cu 7 în teren și doi pivoți, iar Vilovski scoate 7m și eliminare la Cotinghiu. Ragot fructifică acel 7m: 22-22 (59.09). Adrian Chiruț cer time-out la 59.31, apoi Suceava stă în atac până la final. Din fericire, Bucătaru scoate aruncărea lui Tîrzioru din ultimele secunde și se termină egal 22.

CS Minaur Baia Mare – CSU Suceava: 22-22 (12-12)

 • Sala Polivalentă “Lascăr Pană”; cca 700 de spectatori
 • Au arbitrat: Georgian Băducu și Bogdan Voicu (Buzău). Obs. Ioan Râpă (Timișoara)
 • Aruncări de la 7m: 3-3 (transformate: 2-3; a ratat Popescu)
 • Minute de eliminare: 4-6
 • Minaur: R. Pop (12 intervenții), Bucătaru (4 intervenții) – Ragot 6/11 (unul din 7m), Căbuț 5/6, Cristescu 2/2, Haiduc 2/4, Marta 1/2, Dragas 1/4, Mureșan 1/4, Popescu 1/2 (unul din 7m), Y. Pop 1/1, Cîmpan 0/1, Bușecan, Mihai, Sabou. Antrenor: Raul Fotonea
 • Suceava: C. Tcaciuc (13 intervenții, a apărat și un 7m), Andrei – Ciubotariu 6/8 (3 din 7m), Burlacu 4/5, Tîrzioru 3/8, Olariu 3/3, Baican 2/2, Costea 1/2, Cotinghiu 1/1, Sipka 1/6, M. Sandu 1/4, Lazurcă, Petrea, Șoldănescu, Polocoșer, I. Tcaciuc. Antrenor: Adrian Chiruț.
 • Mircea GRUMAZ

2 COMENTARII

 1. despre marele antrenor nici o vorba?
  cine raspunde pentru modul in care merge echipa???
  domnule FOTONEA ce faceti la antrenamente ?
  dupa cum jucati probabil jucati table!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here