HANDBAL – Liga Florilor – O victorie cât cel mai mare eșec

563

Pentru un spectator neutru ca și mine, “care a ținut cu Vâlcea”, meciul dintre SCM și CSM București a fost unul foarte bun. Este o imbecilitatea să spui că a fost peste nivelul campionatului, pentru că vorbim despre primele două clasate. Chiar a fost un meci foarte bun și plăcut de văzut.

CSMB a câștigat, dar victoria nu-i folosește la nimic dacă Vâlcea nu se încurcă undeva. Unde se poate încurca Vâlcea? Acasă cu Brăila, Corona, Cisnădie, Slatina sau la Cluj Napoca și Bistrița? Ultima etapă din Liga Florilor va avea două meciuri colosale: CS Minaur – CSM București și Gloria Bistrița – Vâlcea. Asta pentru că Pera a considerat că e bine să joci fără portar la ultima fază și să poți da gol. Baiul este că a și luat unul. La un egal, Vâlcea își permitea și să piardă un meci. Oricare.

Ce frumos a arătat CSM București cu Andrea Lekic în echipă. A ordonat jocul extraordinar, făcând-o și pe Lazovic și pe Omoregie să arate ce pot. Nu mai vorbesc de Cvijic, care a fost pivotul pe care îl știm. Dincolo, am văzut-o din nou pe Glibko, la cel mai înalt nivel, care joacă împotriva CSMB-ului de parcă ar fi fost exclusă de acolo cu șuturi în fund. A fost ajutată și de Fraga Fernandez, un centru adeseori senzațional. Însă, ca de fiecare dată, echipa câștigă sau echipa pierde. Culmea, astăzi a câștigat cine a pierdut.

Poarta n-a mers nicăieri, dar chiar nicăieri, oricât aș vrea să laud pe cineva. Nici apărarările n-au fost chiar cele mai solide, dar munca a fost enormă pentru ambele grupări. Un efort intens, imens și plăcut pentru privitor. Se cuvin felicitări maxime ambelor echipe, pentru că e de ce.

Dacă Pera a folosit aproape toată echipa, CSMB a jucat cu echipa lui Djukic. N-au intrat deloc Bazaliu, Udriștioiu, Hangman, Constantinescu și Mehmedovic (ultima nu e 100%). Vine acțiunile la loturi, va veni și Liga Campionilor, iar CSMB, dacă joacă precum la Vâlcea și mai atentă în apărare, chiar are șanse să o păcălească pe Metz.

Momentan, s-a dus Supercupă, s-a cam dus și campionatul. Rămâne Cupa României și Liga Campionilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here