HANDBAL – Liga Florilor – Greu la deal când ești mulțumit de orice

535

Am spus din start că nu prea ai ce să-ți propui la meciurile cu CSM București, mai ales dacă joci în deplasare. Sigur, nici Vâlcea și nici Buzău nu și-au propus prea multe, însă au reușit destule cu CSMB. Prima dintre ele chiar cu Neagu și Kurtovic în teren, pentru că “tigroaicele” joacă altceva. Bazaliu dă torpile, Cvijic e forță a naturii, Mehmedovici și Radicevici sunt mini-Bolt, în timp ce Paula e vrăjitoarea porții. Că așa ni le tot prezintă toți comentatorii (cel de la acest meci de multe ori pe dinafară). O să vedem cum Gyor cum ne vor vrăji, că meciurile de genul ăsta contează pentru ele.

Baia Mare și-a propus să joace frumos, să dea o replică curajoasă. Nu și-a propus să aibă 7 minute fără gol, în care să încaseze 8 la rând, de la 7-6 (14) la 15-6 (21). Aici, de altfel, s-a și terminat meciul. Pentru că toată lumea a decis să ruleze loturile, să încerce nefăcute. Așa au ieșit multe contraatacuri, venite în urma unor poziționale modeste sau pe greșeli de tehnică individuală. Să fim bine înțeleși, nici CSMB nu s-a descurcat grozav pe pozițional. Dimpotrivă. Cu sacii în căruță, CSMB a schimbat primul șase, a adus în teren jucătoarele care nu joacă de obicei și diferența de scor s-a micșorat până la cinci goluri: 17-12 (la pauză).

În partea a doua, profitând de eliminarea lui Cvijic, Baia Mare reduce din diferență, 17–14 (33), are chiar șansa să vină la două goluri, dar nu izbutește și e 19-16 (38). Urmează o demonstrație de stereotipie și atacuri fără sens ale Minaurului, precum și o lecție de contraatac a CSMB: 25-16 (45). Campioana a marcat de șase ori consecutiv pe contraatac (cinci la rând Radicevic și apoi un gol Mehmedovic). S-a ajuns și la 10 goluri, a intrat toată lumea în teren și a fost frumos. Poocoșer a marcat primul său gol sub culorile echipei Minaur, apoi Argyelan a marcat și ea primul gol (vorbim aici de meciurile de Liga Florilor). Cu patru minute și jumătate înainte de final e 31-20. Așa se și termină, aceste ultime minute fiind realmente penibile de ambele părți.

După meci, Costică Buceschi a declarat că echipa lui atât a putut în acest meci, că ne-am ținut pentru meciurile care vin (următorul meci e peste 10 zile, ce era de odihnit?) și că greul de abia acum începe. Greu este de la prima etapă și greu va fi până la final. Baia Mare a jucat prost cu CSMB. Am făcut o mulțime de greșeli tehnice, ne-am repliat ca o echipă de old-boys (CSMB a avut 14 contraatacuri), nu am avut deloc forță și am tratat cu exagerat de mult respect gazdele (nicio eliminare). În meciurile cu echipele bune se vede și cine își dorește mai mult decât un loc la mijlocul clasamentului și cine își dorește mare performanță. Nu insistăm mai mult cu această poveste pentru că am jucat cu CSM București. Care are buget cât vrea. Cât timp? Nu se știe niciodată, însă toate castele de nisip și-au avut valul lor.

CSM București – CS Minaur Baia Mare: 30-21 (17-12)

  • Sala Rapid din București; cca 500 de spectatori
  • Arbitri: Florin Melencu – Claudiu Gorina (Craiova). Obs. Octavian Pripas (Râmnicu Vâlcea)
  • Aruncări de la 7m: 3-6 (transformate: 3-5; a ratat Polocoșer). Minute de eliminare: 6-0
  • CSM București: Paula Ungureanu (12 intervenții), Mădălina Ion (2 intervenții) – Jovanka Radicevic 11/12 (2 din 7m), Majda Mehmedovic 6/9, Barbara Lazovic 3/3, Dragana Cvijic 3/4, Bianca Bazaliu 3/6, Andrea Lekic 2/2, Aneta Udriștioiu 1/2, Nathalie Hagman 1/2 (din 7m), Iulia Curea, Sabine Jacobsen, Elizabeth Omoregie 0/4, Bianca Marin, Oana Manea 0/1. Antrenori: Dragan Djukic, Adi Vasile și Mihaela Ciobanu
  • Minaur: Adriana Medvedova (4 intervenții), Cristina Enache (3 intervenții) – Sylwia Lisewska 4/10 (2 din 7m), Andreea Tecar 3/4 (2 din 7m), Helena Rysankova 3/9, Yaroslava Burlacenko 2/3, Sonia Seraficeanu 2/4, Oana Cîrstea 2/4, Marija Șteriova 2/5, Petruța Argyelan 1/1, Andreea Taivan 1/1, Anca Polocoșer 1/5 (din 7m), Andreea Lipară, Oana Bondar 0/1. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

2 COMENTARII

  1. Si iata un buca depasit de vremuri.cu jocul de incepatoare atat tehnic cat si tactic.cu steriova care incearca sa fie renata ghionea, doar ca-i mai trebuie 3viteze si 5kg de minte .Si totusi un mare castig prin polocoser ,care a devenit, paratraznetul nerealizarilor lui buca!Sper sa le dea gyorul cat pot duce! …poate pricep si ale noastre ca nu zalaul sau valcea e problema noastra ci miticele!dar la minauristi ce sa le ceri!ei se pregatesc,se pregatesc!ca dinamo lu borcea.

  2. Am facut un comentariu zic eu constructiv dupa meciul cu fetele de la Zalau. Am spus spus atunci ca pentru a creste calitativ in joc si pentru a indrazni mai mult ,ca dupa parerea mea este nevoie urgenta de un pivot mai bun si mai incisiv,e nevoie de asemenea de un coordonator mai bun si cu mai multa clarviziune,cum este nevoie si de 1-2 jucatoare de unu la unu pentru atac.(aici avem o lipsa totala). Lucrurile acestea s-au vazut si mai bine la meciul cu CSMB. ,Deci domnilor Kotecs si Buceschi daca aveti posibilitatea si sprijinul finantatorului faceti niste transferuri pentru aceste posturi si altele daca credeti,pentru ca altfel va v-a fi foarte greu in retur,ve-ti cobori vertiginos in clasament ,asta si pentru faptul ca adversari va cunosc deja jocul. In rest va doresc succes si sint alaturi de voi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here