HANDBAL – Liga Florilor – Ce mai contează un tremurat când câștigi?

535

Am tremurat până spre final, pentru ca așa e scris uneori. Și contează prea puțin, dacă echipa ta se impune până la urmă, dacă scoate maximum din ceva în care ai crezut. Echipa de fete a CS Minaur s-a impus în meciul cu HC Buzău, o nou promovată (la fel ca noi), după  o primă repriză excelență și o a doua dominată de oaspete (nu categoric). Toate acestea, joi seara, în Polivalenta din Baia Mare, în etapa a 9-a din Liga Florilor.

Ambele echipe au venit întărite la meci, dupa crahul de la Roman, gazdele cu Anca Polocoșer, iar oaspetele cu Carmen Stoleru și Ana Maria Simion (două jucătoare cu destulă experiență și multe meciuri în LN). Am avut și o distribuție inedită la arbitrat, cu “veteranul” Constantin Din, fosta “pereche” a lui Sorin Dinu (cel din urmă ajuns vice la FRH). El a fost ajutat de harghiteanul Laszlo Gal, după ce cu o etapă în urmă, Din fusese cu partenerul tradițional al lui Gal. E o găselniță FRH, prin care Din să dea din experiența sa celor mai tineri.

Baia Mare a avut o primă repriză excelentă, în care a marcat aproape tot ce și-a creat. Chiar ne si miram la un moment dat, pentru că este incredibil să ai o singură greșeală individuală timp de repriză (un semicerc), în rest să-ți iasă  aproape tot. Au mai fost câteva ratări, însă diferența de la pauză, 16-10, a fost atât de mare tocmai din acest motiv. Buzău plânge după prima repriză, pentru că în cea de-a doua s-au descurcat mult mai bine, însă momentele cheie au fost speculate tot de Minaur.

Minaur începe foarte bine și înscrie la fiecare dintre primele șase atauci, în timp ce oaspetele punctează de doar două ori, ratând alte trei aruncări și un 7m: 6-2 (7). Este eliminată Marginean și Dumitru Muși cere time-out. Cu om în plus Minaur nu se descurcă, ia două goluri și nu marchează și în min. 11 avem 7-5. Vin patru goluri la rând pentru Baia Mare și o pauză de aproape 6 minute pentru oaspete: 11-5 (16). Diferența se păstrează: 13-7 (21), dar Minaur a trecut de alte două ori pe lângă mărirea distanței. Cea mai mare diferența de scor e în min. 29, după golul pe contraatac marcar de Orșivschi: 16-9. Oaspetele înscriu prin Ilie până la pauză.

Oapetele încep mult mai bine partea secundă, iar Iordache își intră în mână. Primele șase minute sunt fără gol pentru Minaur și cu două reușite pentru oaspete. Se vede o grupare a jocului în centru, frică de a arunca la poartă și mai mereu amenințare de pasiv: 16-12 (36). Șteriova sparge “seceta”, iar mai apoi se înscrie de fiecare parte până la 20-15 (44). Mădălina Predoi punctează  de două ori, ne așteptăm la un time-out, nu vine, apoi mai luăm un gol de la Mărginean și e 20-18 (46). Se cere acum time-out și fetele se mai liniștesc. Rysankova și Lisewska înscriu, iar situația se detensionează: 23-20 (50.43). Diana Predoi scapă pe contraatac și încearcă o boltă peste Medvedova, dar sportiva din Slovacia prinde. Apoi Lisewska înscrie din nou și tot pleacă pe bancă. Apoi Taivan ratează un contraatac și tot ea dă o pasă greșită la următorul atac. Din fericire, nici Buzău nu găsește soluții și Muși cere timp de odihnă. Ilie înscrie, apoi o face și Rysankova: 25-21 (55.11). Năstasă  apără un 7m executat de Ilie și ne liniștim, chiar dacă în ultimele 4 minute jumătate nu mai înscriem niciun gol, în timp ce oaspetele marchează de două ori: 25-23.

CS Minaur Baia Mare – SCM Gloria Buzău: 25-23 (16-10)

  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană”; cca 600 spectatori
  • Arbitri: Constantin Din (București) – Laszlo Gal (Harghita). Obs. Octavian Pripas (Râmnicu Vâlcea)
  • Aruncări de la 7m: 5-5 (transformate 4-3; au ratat: Lisewska / Simion, A. Ilie). Minute de eliminare: 2-6
  • Minaur: Enache (8 intervenții, a apărat un 7m), Medvedova (3 intervenții), Năstasă (a apărat un 7m) – Lisewska 9/12 (3/4 din 7m), Rysankova 6/9 (1/1 din 7m), Șteriova 4/9, Orșivschi 2/3, Seraficeanu 2/4, Burlacenko 1/1, Bondar 1/2, Popescu 0/2, Tecar 0/1, Taivan   0/1, Polocoșer 0/1, Cîrstea, Argyelan. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudiu Cetățeanu
  • Buzău: Iordache (11 intervenții, a apărat și un 7m), Pușcaș (3 intervenții) – A. Ilie 5/8 (3/4 din 7m), Mădălina Predoi 5/6, D. Ilyna 3/8, Viniukova 3/6, Diana Predoi 2/5, Simion 2/3 (0/1 din 7m), Leahu 1/1, Subțirică 1/1, Mărginean 1/1, Stoleru, Ciuplea, Banciu, Gedroit 0/1, Gherman. Antrenori: Dumitru Muși și Romeo Ilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here