HANDBAL – Liga Florilor – Când te saturi să fii cinstit, strici un meci din care Minaur merita măcar un egal

4646

Duminică seara, CS Minaur a întâlnit pe SCM Râmnicu Vâlcea, revelația începutului de sezon, una dintre cele mai bune echipe din întrecerea internă. Nu încape nicio îndoială când spunem acest lucru. Din păcate, Minaur i-a întâlnit și pe (Maje)State din Buzău împreună cu Ghiorghișorul lui, cetățenii aceștia având mare succes între minutele 55 și 60. Două faze identice, una judecată cu 7m și eliminare (9m și eliminare justă), iar dincolo, pe celălalt semicerc, un 9m pentru neliniștea celor din tribune. Deși, Ghiorghișorul arătase 7m, MajeState (cel mai mare arbitru din fostul cuplu State – Pavel) a întors obrazul și ne-a arătat doar 9m. Și au mai fost destule, de ambele părți. Nenea State a făcut 50 de ani în luna ianuarie. Ce se mai aude cu pensia, nenea?

Revenim la joc, pentru că este mult mai interesant. Baia Mare a făcut cel mai bun joc din acest sezon, a luptat de la egal la egal cu Vâlcea și a fost aproape să obțină măcăr un punct. Apărarea a mers foarte bine, păcat că n-au putut portarii prinde mai mult, însă tot cam pe acolo au fost și cei de la oaspete. Linia de 9m a fost la înălțime, în condițiile în care e greu să arunci peste Khouildi, Da Silva sau Băcăoanu, trei jucătoare foarte puternice și cu talie. Buceschi a pregătit bine apărarea, și-a luat măsuri serioase pentru Glibko, care n-a înotat deloc în apele sale teritoriale, a încercat să dubleze la Da Silva, o jucătoare extrem de puternică, însă ne-au scăpat cam mult din vedere extremele, care au marcat mult (inclusiv pe contraatac). Baia Mare este încă o echipă destul de greoaie, dar cu Șteriova și Rysankova peste ritm. Știu sigur că am făcut un meci bun, iar spectatorii au apreciat evoluția jucătoarelor de la Minaur. Au și de ce.

Baia Mare deschide scorul prin Lisewska din 7m, apoi Medvedova scoate un 7m executat de Glibko. e 2-0 în min. 5, primul gol al oaspetelor venind de la Da Silva: 2-1 (6). Pera încearcă să mute în apărare, Vâlcea se apără mai avansat și mutarea pare câștigătoare: 5-6 (12). Revenim în joc, 7-6 (15), după care primim trei goluri la rând, deși oaspetele au și o jucătoare eliminată: 7-9 (10). Nu lăsăm garda joc, Șteriova reduce, apoi Rysankova recuperează un balon și înscrie: 9-9 (22), iar Pera cere time-out. Se face 10-10, apoi Lisewska înscrie de alte două  ori până la pauză, iar Marta Lopez închide tabela: 12-11. De remarcat că  în prima repriză s-a aruncat la poartă de 15 de ori de fiecare parte, ratările fiind 3-4 (nici o minge aruncată în bară sau în afara cadrului porții).

Partea a doua începe cu ratări, apoi un gol al polonezei Lisewska, după care o dublă a lui Gavrilă, în urma unor pătrunderi spectaculoase. Iar mergem la două goluri și păstrăm diferența până la 17-15 (42). Urmează un joc de care pe care, cu reușite, cu nervi pe băncile tehnice și în tribune, cu greșeli de arbitraj de ambele părți ci, cel mai important, cu Baia Mare la conducere: 18-17 (45), 22-21 (53), 23-22 (54). Aici este eliminată Șteriova și se dă aiurea 7m, rezolvat de Fraga, apoi Rysankova aruncă peste poartă (55.20) și Marta Lopez înscrie (55.58). Avem atacul, Popescu aruncă și Dumanska prinde (56.47), apoi Lisewska aruncă pe lângă, deși inițial părea că mingea s-a dus în poartă (58.20). Oaspetele mai înscriu o dată, apoi vine cealaltă gafă a fluierașilor și meciul se închide. Nu omitem nici faptul că din min. 53.37 nu am mai marcat niciun gol, să nu ne supărăm numai pe arbitri.

Nici nu avem de ce ne supăra. Atmosfera a fost frumoasă, meciul așișderea și foarte echilibrat pe deasupra, fetele au muncit cum se cuvine și asta nu poate fi omis. Iar Vâlcea chiar are o echipă bună.

CS Minaur Baia Mare – SCM Râmnicu Vâlcea: 23-25 (12-11)

  • Sala Polivalentă “Lascăr Pană”; cca 1.200 spectatori
  • Arbitri: Marian State (Buzău) și Marius Ghiorghișor (București). Obs. Florin Potora (Cluj)
  • Aruncări de la 7m: 8-4 (transformate 8-3; a ratat Glibko). Minute de eliminare: 6-6
  • Minaur: Medvedova (o intervenție, a apărat și un 7m), Enache (6 intervenții), Năstasă – Lisewska 10/13 (7 din 7m), Șteriova 6/8 (unul din 7m), Rysankova 3/5, Burlacenko 2/3, Taivan 1/2, Orșivschi 1/3, Popescu 0/1, Seraficeanu, Bondar, Cîrstea, Argyelan, Andrița, Tecar. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu
  • Rm. Vâlcea: Blazek (2 intervenții), Dumanska (6 intervenții), Ciucă – M. Lopez 7/8, Da Silva 4/10, Fraga 4/4 (3 din 7m), Glibko 3/6, Gavrilă 2/2, Popa Iuganu 2/2, Băcăoanu 1/1, Florică 1/2, Badea 1/1, Craiu, Khouildi, Vasileuskaya, Petrovic. Antrenori: Florentin Pera, Maria Rădoi și Ildiko Kerekes Barbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here