HANDBAL – Liga Florilor: CS Minaur câștigă la CSM Roman și rămâne în prima jumătate

1319

Joi după-amiază, Sala Polivalentă din Roman a fost gazda partidei dintre CSM Roman și CS Minaur Baia Mare, din etapa a 4-a a Ligii Florilor. Un meci între două echipe care se gândesc la prima parte a clasamentului, dar care au mult mult de muncă și știu că le va fi foarte dificil. Dacă Baia Mare a început decent campionatul, având patru puncte și o înfrângere nemeritată cu Vâlcea, Roman a pierdut toate cele trei jocuri pe care le-a avut.

Între timp, conducerea romașcanilor l-a adus ca antrenor principal pe Dragoș Dobrescu, în timp ce Cornel Bădulescu, cel cu care începuseră sezonul, a fost pus pe liber. Cum meciul s-a jucat la Roman, gazdele aveau destule motive să arate că nu sunt de ultima poziție în clasament. Au dat însă peste o echipă nu foarte pretențioasă, nici din cale afară de puternică, dar care a știut să se țină de un plan tactic adecvat și care s-a impus la un gol diferență. Un rezultat excelent, care dă încredere în continuare și arată că evoluția din meciul cu Vălcea n-a fost o întâmplare.

Extrem de inspirat a fost Costică Buceschi când a introdus-o pe Năstasă în poartă, An­dreea reușind în 15 minute să prindă 7 baloane și să aibă peste 50% procentaj de baloane parate. Lisewska a fost din nou principala marcatoare, iar în partea a doua și-au intrat și extremele în rol și asta pentru că au primit baloane utile. Felicitări jucătoarelor și staffului pentru meciul de la Roman. Vine o pauză nu foarte lungă, utilă însă pentru a mai lega puțin jocul.

Meciul a început într-o notă de echilibru, cu Baia Mare fiind de două ori în avantaj, dar gazdele au egalat si au preluat conducerea: 5-3 (9). Romanul bâlbâie mai multe baloane, mai facem și noi greșeli, cert este că egalăm la 6 (16). Apoi urmează câte-o dublă de căciulă și încă un gol pentru gazde, de la Khavronina, cea mai bună marcatoare a gazdelor. De la 10-9 (23) strângem rândurile, iar Orșivschi, Seraficeanu și Burlacenko fac 10-12 (24). Este eliminată Șteriova, sunt mai multe faze nefinalizate și, până la urmă, la cabine se intră cu 12-14, ultimul gol fiind marcat din 7m de Tecar, în ultima secundă.

Partea a doua este la fel de echilibrată, însă CS Minaur este mai în vervă și mai stăpână pe ea. De altfel, gazdele nu au condus nici măcar o dată, reușind însă în mai multe rânduri să egaleze. De la 17-17 (38) facem 17-20, după fgoluri marcate de Orșivschi, Bondar (mingea recuperată tot de ea) și Seraficeanu, moment în care Dobrescu ne taie elanul cu un time-out.  Năstasă prinde foarte bine, chiar și de două ori în aceeași fază, dar Roman se apropie de un gol, ba chiar egalează: 21-21 (53). Tecar înscrie din acțiune, apoi Todor Băbeanu punctează și ea, după care urmează Orșivschi și Khavronina. Încă o “pereche” de goluri, Lisewska și Chitacu și e 24-24 (57). Popescu înscrie, apoi Agrigoroaie primește o pasă aiurea pe semicerc, iar Lisewska trimite o torpilă în vinclu: 24-26 (59) și iar e time-out pentru gazde. Năstasă prinde la Khavronina, apoi Agrigoroaie recuperează și înscrie. Avem emoții, dar Rysankova le spulberă cu un gol marcat cu 20 de secunde înainte de final. Superb și golul marcatv de Khavronina în ultima secundă, din 9m, dar fără importantă, Minaur reușind să obțină toate cele trei puncte.

CSM Roman – CS Minaur Baia Mare: 26-27 (12-14)

  • Sala sporturilor din Roman; cca 800 spectatori
  • Arbitri: Radu Iliescu și Doru Pascu Manea (București). Obs. Vasile Pavel (Buzău)
  • Aruncări de la 7m: 4-5 (transformate: 4-3; au ratat: Lisewska, Șteriova). Minute de eliminare: 2-2
  • CSM Roman: Mârcă Olariu, Timoșenkova (10 intervenții, a apărat 2 de 7m) – Khavronina 10/13, Simion 6/9 (4/4 la 7m), Băbeanu Todor 4/5, Manea 2/6, Agrigoroaie 2/2, Chitacu 1/1, Polocoșer 1/3, Stoleru 0/2, Ivan 0/1, Cîrjan. Antrenor: Dragoș Dobrescu
  • CS Minaur: Medvedova (2 intervenții), Năstasă (7 intervenții), Enache – Lisewska 7/11 (1/2 la 7m), Rysankova 4/8, Orșivschi 4/5, Tecar 3/4 (2/2 la 7m), Seraficeanu 3/4, Bondar 2/2, Burlacenko 2/4, Șteriova 1/4, Popescu 1/2, Argyelan, Andrița, Cîrstea, Taivan. Antrenori: Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here