HANDBAL – Juniori: Cel puțin o echipă în semifinale sau finale la fiecare nivel

576

Nu este niciun secret pentru nimeni că în Baia Mare se mănâncă handbal pe pâine la nivelul copiilor și juniorilor. Stăm foarte bine la primele trei categorii de vârstă, având cel puțin o echipă calificată la turneul semifinal sau la turneu final, indiferent că vorbim de fete sau de băieți.

Juniori I. Singura echipă de juniori I din județ calificată la turneul semifinal a fost CSȘ 2 Baia Mare. A făcut parte din grupa 3 și a obținut calificarea la faza finală de pe poziția a doua, cu patru victorii și o singură înfrângere.
Rezultate: 10-0 cu Școala 3 Adjud; 34-24 cu CSȘ Făgăraș; 48-16 cu LPS Banatul Timișoara; 23-31 cu CSM București; 31-29 cu AHC Dobrogea Sud Constanța II
S-au calificat la turneul final: LPS Suceava, AHC Potaissa Turda, LPS Piatra Neamț, CSȘ Galați, CSM București, CSȘ 2 Baia Mare, Știința Municipal Bacău și CSȘ Sighișoara.

Junioare I. Aici s-a trecut de faza turneelor semifinale și avem două echipe din Baia Mare calificate în ultimul act. Turneul final va avea loc în perioada 2-6 mai și va aduce la start cele mai bun opt echipe din țară. Acestea sunt împărțite în două grupe de câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Primele două clasate vor evolua în semifinale și finale, iar restul echipelor vor juca pentru clasament.
Grupa A: CSȘ Viitorul Cluj Napoca, LPS Brăila, CSM București, CSȘ 1 Constanța
Grupa B: LPS Slatina, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, CS Marta Baia Mare și CSȘ 2 Baia Mare
CS Marta a câștigat grupa din turneul semifinal, în timp ce CSȘ 2 a terminat pe poziția a doua. Și în grupa F CS Marta a fost prima și CSȘ 2 doua.
Echipa CS Marta (FOTO): Marinela Vlad, Marina Dumanska, Ștefania Roatiș, Ann Ivanenko, Anamaria Iuga, Ioana Sechel, Alexandra Zholobovich, Amina Tovt, Adelina Pop, Diana Ana Maria Samant, Claudia Siman, Laura Pacurar, Marinela Pricop, Alexandra Pricop, Petruta Argyelan, Alexandra Corondan, Adela Bochiș, Alew Abdulgani. Antrenori: Ioana și Ioan Marta

Juniori II. Aici avem două echipe calificate în turneul semifinal, CSȘ 2 Baia Mare și Academia Minaur. Turneele semifinale vor avea loc în perioada 2-6 mai. Sunt calificate 24 de echipe, împărțite în patru grupe, iar primele două clasate din fiecare grupă vor merge la turneul final.
Grupa 2: CS Olimpic Târgu Mureș, CSȘ Alexandria, ACS Tonus București, LPS Buzău, LPS Piatra Neamț, CSȘ 2 Baia Mare
Grupa 3: LPS Suceava, Academia Minaur Baia Mare, LPS Banatul I Timișoara, CSȘ Sighișoara, CT Media București, CSȘ Focșani

Junioare II. Și la această categorie avem tot două echipe calificate la turneul semifinal. Sunt tot 24 de echipe ca în întrecerea băieților, iar sistemul de desfășurare și calificare este același. Doar datele diferă, aici fiind vorba de 16-20 mai.
Grupa 2: CSM București, ASC Tonic Crișul Sântandrei, Corona Brașov, LPS Viitorul Pitești, CSȘ 2 Baia Mare, LPS Brăila
Grupa 4: Chimia Râmnicu Vâlcea, LPS Iași, CS Marta Baia Mare, Unirea Sânnicolau Mare, CSȘ Slobozia, CSȘ 6 București.

Juniori III. Aici avem o singură echipă calificată la turneul semifinal, Academia Minaur. Turneul semifinal va avea loc în perioada 25-29 aprilie.
Grupa 1: CSȘ Medgidia, Academia Minaur Baia Mare, CSȘ Tecuci, CSM Școlar Reșița, CSȘ Sighișoara, LPS Piatra Neamț
Avem și aici patru grupe a câte șase echipe fiecare. Se joacă sistem turneu, iar primele două clasate din fiecare grupă vor obține biletele pentru turneul final.

Junioare III. Deși inițial am dat și noi că CSȘ 2 Baia Mare nu merge la turneul final, echipa antrenată de Sorina Popovici a prins ultimul act după omologarea rezultatelor și a clasamentelor, având un golaveraj mai bun în trei (așa cum prevede regulamentul).
La turneul final s-au calificat cele mai bune opt echipe din țară, după ce s-au jucat meciurile din grupe și cele din turneele semifinale. Aceste opt echipe sunt împărțite în două grupe a câte patru, urmând să joace fiecare cu fiecare. Primele două clasate vor evolua în semifinale și finale, iar restul echipelor vor juca pentru clasament.
Grupa 1: CSM București, ACS Pegasus Târgu Mureș, CS Chimia Râmnicu Vâlcea, CSȘ 2 Baia Mare
Grupa 2: CSȘ Bacău, Grupul Școlar Energetic Râmnicu Vâlcea, Corona Brașov, CSȘ Drobeta Turnu Severin.
Turneul final va avea loc în perioada 9-13 mai.
Echipa CSȘ 2: Alesia Sava, Raluca Olaru – Denisa Ruscal, Cristina Danciu, Maria David, Antonia Rob, Maria Lazea, Dina Lazea, Amira Tecar, Karina Mărieș, Alexandra Rogojan, Alexia Pușcaș, Alexandra Havași și Alexandra Pop. Antrenor Sorina Popovici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here