HANDBAL – Echipa națională – Victorie cu Germania și calificare în faza a doua

465

Naționala României s-a calificat în grupele principale ale Campionatului European de handbal feminin – EHF EURO 2018 din Franța, după ce a învins echipa Germaniei cu scorul de 29-24 (14-11), luni seara, la Brest, în al doilea său meci din Grupa D. În prima partidă, echipa noastră a învins selecționata Cehiei.

România a început excelent meciul cu performera primei etape (33-32 cu campioana europeană Norvegia) și după cinci minute conducea cu 5-1. Tricolorele au avut un avantaj de 3-4 goluri până în min. 21, când ecartul a crescut la cinci goluri, 12-7. Germania a înscris trei goluri la rând și s-a apropiat pe tabelă, 12-10, dar la pauză echipa noastră conducea cu 14-11. În partea secundă, România a făcut 20 de minute excelente, astfel că avantajul a ajuns la nouă goluri pe tabelă, 25-16 (min. 49). Relaxarea survenită pe final a făcut ca echipa Germaniei să se apropie, scorul final fiind de 29-24.

Portarul Denisa Dedu, care a apărat două aruncări de la 7 metri și a avut un procentaj de 37%, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a meciului. O evoluție remarcabilă din rândul echipei noastre a avut-o și centrul Eliza Buceschi, autoare a 11 goluri, ea devenind golghetera la zi a turneului final. De asemena, foarte bine a jucat și cealaltă băimăreancă din lot, Melinda Geiger, care a marcat de trei ori și a dat numeroase pase de gol.

Cristina Neagu, care a înscris de cinci ori, a devenit cea mai bună marcatoare din istoria campionatelor europene (206 goluri). Ea a marcat toate golurile în prima repriză, în partea a doua evoluția ei fiind mai slabă (42% procentaj).

România: Denisa Dedu (13 mingi apărate / 35 aruncări, 1 gol marcat), Yuliya Dumanska (0/1) – Aneta Udriștioiu 2//2, Laura Chiper, Melinda Geiger 3/5, Ana-Maria Dragut, Cristina Laslo 1/1, Eliza Buceschi 11/13 (6/7 din 7m), Gabriela Perianu, Cristina Neagu 5/12 (0/1 din 7m), Crina Pintea 4/5, Raluca Băcăoanu, Cristina Florică 2/4, Valentina Ardean Elisei, Anca Polocoșer, Daniela Rațiu. Selecționer: Ambros Martin.

Germania: Dinah Eckerle (5 mingi apărate), Isabell Roch (2 mingi apărate) – Marlene Zapf, Amelie Berger 3, Alina Grijseels, Xenia Smits 2, Emily Bolk 3, Maren Weigel 2, Angie Geschke 2, Luisa Schulze, Alicia Stolle 2, Julia Behnke 8, Meike Schmelzer 1, Franziska Muller 1, Inna Grossmann 1. Selecționer: Henk Groener.

Au arbitrat sârbii Ivan Mosorinski și Aleksandar Pandzic. Supervizor EHF a fost francezul Robert Dujardin, iar observator EHF a fost macedoneanul Dragan Nacevski.

România va juca ultimul său meci din grupă pe 5 decembrie, contra Norvegiei (ora 22.00).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here